Patatas bravas, jeb kartupeļi pikantie

Sastāvdaļas :

 

750g notīrīti vai nomazgāti kartupeļi

400g gatavi tomāti

1 sīpols

2 ēd.k. olīveļļa

5 ķiploka daiviņas

1/2 tējk. čili pasta

kaltētas garšvielas

sāls, cukurs, pipari

Pagatavošana:

 

1. Mazākos kartupeļus sagriež četrās daļās, lielākos - astoņās. Kartupeļus pārliek bļodā, pievieno kaltētas garšvielas, 1 ēd.k. olīveļļas, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, apmaisa un ieber Air Fryer katlā.  Kartupeļus  cep 200 grādos 15 min.

 

2. Sīpolu nomizo, ķiplokus sasmalcina. Tomātus noblanšē - aplej ar verdošu ūdeni, un noņem mizu, sagriež mazākos kubiņos. Ja svaigi nav pieejami, var aizvietot ar konservētiem tomātiem.

 

3. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno tomātus, sautē līdz šķidrums iztvaiko. Pievieno pēc garšas sāli, šķipsniņu cukura, svaigi maltus piparus, sasmalcinātus ķiplokus, čili pastu, apmaisa.

 

4. Pirms pasniegšanas kartupeļus pārkaisa ar rupjo jūras sāli un pasniedz ar tomātu mērci.

Recepte tapusi sadarbībā ar