Vispopulārākais spāņu virtuves ēdiens, kuru es zinu. Mūsu izpratnē tie ir cepti kartupeļi ar pikantu tomātu mērci. Es šoreiz to gatavoju Air Fryer (gaisa) krāsnī - man sanāca fritēti kartupeļi 15 min. un prakstiski bez taukiem. Un loģiski, ka izmantoju svaigus tomātus - šobrīd ir sezona un pilns tirgus ar skaistiem, leileim un smaržīgiem tomātiem. Tādiem, kas pilnīgi plīst cik ļoti gatavi. Izmantojiet izdevību!
Sastāvdaļas :
750g notīrīti vai nomazgāti kartupeļi
400g gatavi tomāti
1 sīpols
2 ēd.k. olīveļļa
5 ķiploka daiviņas
1/2 tējk. čili pasta
kaltētas garšvielas
sāls, cukurs, pipari
Pagatavošana:
1. Mazākos kartupeļus sagriež četrās daļās, lielākos - astoņās. Kartupeļus pārliek bļodā, pievieno kaltētas garšvielas, 1 ēd.k. olīveļļas, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, apmaisa un ieber Air Fryer katlā. Kartupeļus cep 200 grādos 15 min.
2. Sīpolu nomizo, ķiplokus sasmalcina. Tomātus noblanšē - aplej ar verdošu ūdeni, un noņem mizu, sagriež mazākos kubiņos. Ja svaigi nav pieejami, var aizvietot ar konservētiem tomātiem.
3. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno tomātus, sautē līdz šķidrums iztvaiko. Pievieno pēc garšas sāli, šķipsniņu cukura, svaigi maltus piparus, sasmalcinātus ķiplokus, čili pastu, apmaisa.
4. Pirms pasniegšanas kartupeļus pārkaisa ar rupjo jūras sāli un pasniedz ar tomātu mērci.
Recepte tapusi sadarbībā ar