Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju, iesaku vienalga gatavot lielo porciju - būs ko ēst vēl nākamajā dienā. Ļoti-ļoti skaisti, garšīgi, smaržīgi un nav sarežģīti. Un ko vēl vajag Ziemassvētkos.
Sastāvdaļas (forma - 26x36cm):
8-10 vistas stilbiņi ĶEKAVA
8 -10 kartupeļi
3 sīpoli
125g žāvētas plūmes bez kauliņiem
50ml sojas mērce
50ml granātābolu mērce (Naršarab)
1 ēd.k. kļavu sīrups (vai medus)
kanēlis
krustnagliņas
muskatrieksts
svaigs timiāns
melnie pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus nomizo, sagriež četrās daļās. Sīpolus notīra un sagriež daiviņās.
2. Uzkarsē pannu un ātri tajā apcep stilbiņus no abām pusēm, pārliek formā. Tieši tāpat apcep sīpolus un kartupeļus, pārliek formā. Pārkaisa visu ar svaigi maltiem pipariem.
Sojas mērci sajauc ar granātābolu mērci, kļavu sīrupu, pievieno mazliet ūdeni un ielej formā. Pievieno žāvētas plūmes, timiāna zariņus un cep cepeškrāsnī apm. 35 min, līdz kartupeļi ir mīksti. 1-2 reizes cepot var apmaisīt.
3. Pasniedz uzreiz galdā, tajā pašā formā. Var izdekorēt ar svaigu timiānu.
Padoms. Vairāku garšvielu vietā var pievienot piparkūku garšvielu vai cepeša garšvielu. Un vistu stilbiņu vietā var izmantot arī vistu šķiņķīšus.