Vistu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas (forma - 26x36cm):


8-10 vistas stilbiņi ĶEKAVA

8 -10 kartupeļi

3 sīpoli

125g žāvētas plūmes bez kauliņiem

50ml sojas mērce

50ml granātābolu mērce (Naršarab)

1 ēd.k. kļavu sīrups (vai medus)

kanēlis

krustnagliņas

muskatrieksts

svaigs timiāns

melnie pipari

Pagatavošana:

 

1.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus nomizo, sagriež četrās daļās. Sīpolus notīra un sagriež daiviņās.

 

2. Uzkarsē pannu un ātri tajā apcep stilbiņus no abām pusēm, pārliek formā. Tieši tāpat apcep sīpolus un kartupeļus, pārliek formā. Pārkaisa visu ar svaigi maltiem pipariem. 

Sojas mērci sajauc ar granātābolu mērci, kļavu sīrupu, pievieno mazliet ūdeni un ielej formā. Pievieno žāvētas plūmes, timiāna zariņus un cep cepeškrāsnī apm.  35 min, līdz kartupeļi ir mīksti. 1-2 reizes cepot var apmaisīt.

 

3. Pasniedz uzreiz galdā, tajā pašā formā. Var izdekorēt ar svaigu timiānu.