Es pat īsti nezinu kas tas tāds ir - uzkoda? Siltie salāti? Vai tomēr sacepums?
Patiesībā, tas nav svarīgi, jo garšīgs tas ir bezgala. Un pasniegt to var gan vienā lielā traukā, gan porcijas trauciņos. Šogad tik daudz krambļi ir gatavoti, ka gribās arī gadu noslēgt ar kādu fantastisku krambli.
Sastāvdaļas (forma - 20 cm):
1/2 kūpināta vista ĶEKAVA
100g sēnes
2 burkāni
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. sojas mērce
2 ēd.k. olīveļļas
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. baltvīna vai ābolu etiķis
pipari
Drupačām:
100g milti
70g cietais siers Džiugas
70g sviests
Pagatavošana (25 min.):
1. Sīpolu un burkānus nomizo. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu sagriež gredzenos vai kubiņos. Sēnes sagriež šķēlītēs. Vistu sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus, burkānus un sēnes. Cep, līdz sēnes ir gatavas. Tad pievieno sojas mērci, etiķi, medus, vistu, svaigi maltus piparus, apmaisa un cep vēl minūtes 5.
2. Gatavo drupačas. Sieru sarīvē uz smalkas rīves, ieber bļodā. Pievieno sagrieztu kubiņos sviestu, miltus un ar rokām saberž, līdz veidojas drupačas.
3. Karstumizturīgā formā pārliek vistu un pārkaisa pa virsu ar drupačāsm. Cep 180 grādos līdz drupačas ir viegli brūnas, apm. 15 min.
4. Krambli var pasniegt gan siltu, gan aukstu.
Padoms. Pašām drupačām pēc vēlmes var peivienot sausās garšvielas, sēkliņas vai samslacinātus riekstus. Cietā siera vietā var pamēģināt arī zilo sieru. Un pašam pildījumam var kūpinātas vistas vietā izmantot svaigu vistas gaļu, tikai jāpacep būs ilgāk.