Skaistie salāti ar vistas girosu un siera čipsiem

Sastāvdaļas (2-3 porc.):


200g vistas giross ĶEKAVA

70g dažādas salātlapiņas

80g cietais siers Džiugas

1/2 ābols (zaļš)

1/2 ēd.k. milti

 

Mērcei:

1 ēd.k. Dižonas sinepes

1/2 citrona sula

3 olu dzeltenumi

cukurs

sāls, pipari

Pagatavošana (15 min.):

 

1.  Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Sieru nelielās čupiņās ber uz paplātes un liek cepeškrāsnī cepties, līdz siers ir izkusis. Tad paplāti izņem no krāsns un atstāj atdzist.

 

2. Ābolu sagriež plānās šķēlēs. Girosu sagriež šķēlēs.

 

3. Gatavo mērci. Olu dzeltenumus saputo ar sinepēm. Tad pievieno citrona sulu, sāli, cukuru un svaigi maltus piparus pēc garšas un vēlreiz kārtīgi uzputo.

 

4. Uz šķīvjiem kārto salātu lapas, ābolu un girosa šķēles, salauztus siera čipšus. Salātus izdekorē, pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.