Ļoti smalki salāti un man uzreiz nak atmiņā Burkas kundze. Viņai notiekti tie patiktu )))
Bērniem notiekti patiks siera čipsi - tos var pagatavot vairāk. Bet man patīk viss kopā!
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
200g vistas giross ĶEKAVA
70g dažādas salātlapiņas
80g cietais siers Džiugas
1/2 ābols (zaļš)
1/2 ēd.k. milti
Mērcei:
1 ēd.k. Dižonas sinepes
1/2 citrona sula
3 olu dzeltenumi
cukurs
sāls, pipari
Pagatavošana (15 min.):
1. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Sieru nelielās čupiņās ber uz paplātes un liek cepeškrāsnī cepties, līdz siers ir izkusis. Tad paplāti izņem no krāsns un atstāj atdzist.
2. Ābolu sagriež plānās šķēlēs. Girosu sagriež šķēlēs.
3. Gatavo mērci. Olu dzeltenumus saputo ar sinepēm. Tad pievieno citrona sulu, sāli, cukuru un svaigi maltus piparus pēc garšas un vēlreiz kārtīgi uzputo.
4. Uz šķīvjiem kārto salātu lapas, ābolu un girosa šķēles, salauztus siera čipšus. Salātus izdekorē, pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.
Padoms. Salātiem var pievienot zirnīšu dīgstus, lociņus, piparmētras. Siera čipsiem arī var pievienot kādas sēkliņas vai garšvielas.