Sarkano kāpostu salāti ar bekonu un viskiju

Sastāvdaļas:

 

1/2 galviņa sarkanie kāposti

8-10 bekona šķēles NĀKOTNE
1 maziņš burkāns

 

Mērcei:

75g majonēze

1/2 citrona sula

1 ēd.k. viskijs (var iztikt bez)

 1 tējk. brūnais cukurs

1 ēd.k. Dižonas sinepes

1/2 tējk. ķiploku pulveris

Pagatavošana (15 min):

 

1.  Bekonu saliek uz cepešpannas un liek cepties cepeškrāsni 180 grādos. Kad bekons ir sarāvies un kļuvis ciets, to ņem ārā, mazliet atdzesē un salauž ar rokām mazākos gabalos.

 

2. Kāpostu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Burkānu sagriež garās strēmelītēs ar speciālu nazi vai sarīvē uz dārzeņu rīves. Uz rīves nebūs tik smuki, bet garšai tas netraucēs.

Kāpostus un burkānus pārber ar sāli, un turpat uz dēlīša un ar rokām saspaida, līdz izdalās sula.

 

3. Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas lielā bļodā sajauc kopā. Pēc garšas pievieno svaigi maltus piparus. Tad bļodā parliek kāpostus un izcilā, lai viss sajaucās ar mērci.  Pieiveno pusi no bekona, apmaisa un kārto servējamā bļodā vai šķīvī.

 

4. Pirms pasniegšanas salātus pārkaisa ar bekonu un uzreiz pasniedz.

Recepti piedāvā