Ēdot gaļu, nedrīkst aizmirst par dārzeņiem. Vasaras sezonā ir populāri coleslaw salāti, bet ziemā mēs varam atļauties mazliet kreptīgāku un vīrišķīgāku salātu versiju. Es gan, domāju, ka arī meitenēm tie garšos!
Sastāvdaļas:
1/2 galviņa sarkanie kāposti
8-10 bekona šķēles NĀKOTNE
1 maziņš burkāns
Mērcei:
75g majonēze
1/2 citrona sula
1 ēd.k. viskijs (var iztikt bez)
1 tējk. brūnais cukurs
1 ēd.k. Dižonas sinepes
1/2 tējk. ķiploku pulveris
Pagatavošana (15 min):
1. Bekonu saliek uz cepešpannas un liek cepties cepeškrāsni 180 grādos. Kad bekons ir sarāvies un kļuvis ciets, to ņem ārā, mazliet atdzesē un salauž ar rokām mazākos gabalos.
2. Kāpostu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Burkānu sagriež garās strēmelītēs ar speciālu nazi vai sarīvē uz dārzeņu rīves. Uz rīves nebūs tik smuki, bet garšai tas netraucēs.
Kāpostus un burkānus pārber ar sāli, un turpat uz dēlīša un ar rokām saspaida, līdz izdalās sula.
3. Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas lielā bļodā sajauc kopā. Pēc garšas pievieno svaigi maltus piparus. Tad bļodā parliek kāpostus un izcilā, lai viss sajaucās ar mērci. Pieiveno pusi no bekona, apmaisa un kārto servējamā bļodā vai šķīvī.
4. Pirms pasniegšanas salātus pārkaisa ar bekonu un uzreiz pasniedz.
Padoms. Bez viskija var iztikt, bet ar viskiju garša ir asāka, pikantāka. Tāpēc, ja to neēdīs pavisam mazi bērni, tad nekas no tās vienas karotes nenotiks.
Recepti piedāvā