Ja svētku budžets ir ierobežots - droši izvēlies šo recepti. Un ja ciemos nāks veģetārieši, man ir pamatotas aizdomas, ka viņi mainīs savus ieradumus. Tik garšīgi stilbiņi, godīgi, sen nav ēsti!
Sastāvdaļas (nelielai kompānijai):
8-10 vistas stilbiņi ĶEKAVA
1,5 ēd.k. milti
1 tējk. kūpināta paprika
1 tējk. ķiploku granulas
1/2 tējk. čili pipari
sāls, pipari
Siera mērcei:
3 olu dzeltenumi
50-60ml eļļa
75g zilais siers
2 ēd.k. krējums
1 ēd.k. baltvīna etiķis
1 ēd.k. Dižonas sinepes
1/2 ēd.k. Vorčestera mērce
Pagatavošana (40 min.):
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
2. Bļodā ieber miltus, papriku, ķiploku granulas, čili piparus, sāli, svaigi maltus piparus, samaisa. Pievieno stilbiņus un apmaisa, lai stilbiņi no visām pusēm būtu noklāti ar miltiem. Pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī apm. 30 min. Cepšanas laikā stilbiņus apsmērē ar tiem tauciņiem, kas izdalās. Ja tādu nav vai ir pamaz, var iesmērēt ar parastu eļļu. Es iesaku cept režīmā ar ventilātoru.
3. Pagatavo siera mērci. Blenderī vai garā glāzē liek olu dzeltenumus, sinepes, Vorčesteras mērci, etiķi, eļļu, krējumu, sadrupinātu sieru (mazliet atstāj dekoram) un sablendē, līdz veidojas viendabīga masa.