Cepti vistas stilbiņi ar siera mērci

Sastāvdaļas (nelielai kompānijai):


8-10 vistas stilbiņi ĶEKAVA

1,5 ēd.k. milti

1 tējk. kūpināta paprika

1 tējk. ķiploku granulas

1/2 tējk. čili pipari

sāls, pipari

 

Siera mērcei:

3 olu dzeltenumi

50-60ml eļļa

75g zilais siers

2 ēd.k. krējums

1 ēd.k. baltvīna etiķis

1 ēd.k. Dižonas sinepes

1/2 ēd.k. Vorčestera mērce

Pagatavošana (40 min.):

 

1.  Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.

 

2. Bļodā ieber miltus, papriku, ķiploku granulas, čili piparus, sāli, svaigi maltus piparus, samaisa. Pievieno stilbiņus un apmaisa, lai stilbiņi no visām pusēm būtu noklāti ar miltiem. Pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī apm. 30 min. Cepšanas laikā stilbiņus apsmērē ar tiem tauciņiem, kas izdalās. Ja tādu nav vai ir pamaz, var iesmērēt ar parastu eļļu.  Es iesaku cept režīmā ar ventilātoru.

 

3. Pagatavo siera mērci. Blenderī vai garā glāzē liek olu dzeltenumus, sinepes, Vorčesteras mērci, etiķi, eļļu, krējumu, sadrupinātu sieru (mazliet atstāj dekoram) un sablendē, līdz veidojas viendabīga masa.