Ziemassvētki bez pīrādziņiem - nav īsti Ziemassvētki. Kā var Ziemassvētkos necept pīrādzīņus? Tos pat ļoti vajag cept. Un tam labi der gan Pirmie Ziemassvētki, gan Otrie. Un šogad laika ir vairāk, tāpēc arī starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu var cept pīrādziņus))))
Sastāvdaļas (35gb):
Mīklai:
400g milti
150g krējums
90g sviests
sāls
Pildījumam
250g "Vidusjūras" salami NĀKOTNE
250g siers (jebkāds)
100g tomātu mērce
2-3 ķiploka daiviņas
kaltētas garšvielas
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu. Sviestu izkausē, atdzesē. Lielā bļodā sajauc miltus, krējumu un sviestu. Pēc garšas pievieno sāli un iemīca mīklu. Mīklu apsedz ar virtuves dvieli vai ietin pārtikas plēvē un novieto uz 30 min. ledusskapī.
2. Desu sagriež kubiņos. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Desu un sieru sajauc kopā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas, tomātu mērci un samaisa.
3. Mīklu izrullē pēc iespējas plānāk un izgriež ar formiņu vai glāzi aplīšus. Aplīša vidū liek pildījumu, sastiprina malas un liek uz paplātes.
Pīrādziņus apsmērē ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī līdz 200 grādiem apm. 30 min.
4. Pīrādziņus atdzesē un pasniedz.
Recepti piedāvā