Pīrādziņi ar salami un sieru

Sastāvdaļas (35gb):

 

Mīklai:

400g milti

150g krējums

90g sviests

sāls

 

Pildījumam

250g "Vidusjūras" salami NĀKOTNE
250g siers (jebkāds)

100g tomātu mērce

2-3 ķiploka daiviņas

kaltētas garšvielas

Pagatavošana:

 

1.  Gatavo mīklu. Sviestu izkausē, atdzesē. Lielā bļodā sajauc miltus, krējumu un sviestu. Pēc garšas pievieno sāli un iemīca mīklu. Mīklu apsedz ar virtuves dvieli vai ietin pārtikas plēvē un novieto  uz 30 min. ledusskapī.

 

2. Desu sagriež kubiņos. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Desu un sieru sajauc kopā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas, tomātu mērci un samaisa.

 

3. Mīklu izrullē pēc iespējas plānāk un izgriež ar formiņu vai glāzi aplīšus. Aplīša vidū liek pildījumu, sastiprina malas un liek uz paplātes.

Pīrādziņus apsmērē ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī līdz 200 grādiem apm. 30 min.

 

4. Pīrādziņus atdzesē un pasniedz.

Recepti piedāvā