Aaaaa, mammma mia! Signorina, grazie, delizioso, fantastico! Es nezinu, ko es te sarakstīju, bet tas ir ļoti-ļoti garšīgi! Un ļoti skaisti! Un... tas ir vienkārši jāpagatavo!
Sastāvdaļas (4 porc.):
700g cūkgaļas kabonāde NĀKOTNE
150g kūpināts bekons NĀKOTNE
100g rīvēts cietais siers Džiugas
salvija (nu vai rozmarīns)
Pagatavošana (30 min):
1. Cūkgaļu sagriež šķēlēs. Izklāj uz darba virsmas un kārtīgi izklapē (pēc iespējas plānāk). Tad liek bekona šķēli, tai pa virsu pārliek izklapētu cūkgaļas gabalu, pārkaisa ar sieru un liek salvijas lapiņu. Satin rullītī. Bekona šķēlei jābūt mazliet garākai par cūkgaļas šķēli. Sastiprina ar koka irbulīti vai sasien.
2. Uzkarsē pannu un uz palielas uguns apcep no divām pusēm, lai veidojas smuki brūna garoziņa. Tad pārliek uz cepešpannas un liek krāsnī 190 grādos uz 15 min.
3. Pirms pasniegšanas izņem irbulīšus vai diegu un uzreiz pasniedz.
Padoms. Patiesībā salvija mūsu platuma grādos parādās ļoti reti, atšķirībā no rozmarīna. Pačukstēšu - salviju var dabūt (vārda tiešākājā nozīmē) tikai garšaugu maisījuma sastāvā, ko var nopirkt Maximā. Tās ir domātas putnu gaļai un pārdodas tādās garās šālītēs. Nekādā citā veidā salvija man Latvijā ziemā nav trāpīsjusies.
Tāpēc, ja nav salvija, tas sasmalcini rozmarīna lapiņas un tiešām tikai tuč-tuč.