Mafīni ar tunci un ikriem

Sastāvdaļas (6 gb):

 

1 iep. "Santa Bremor" laša vai stores ikri krējuma

mērcē „Stoļnaja“ imitācija

100g pašbriestoši milti

185g tuncis savā sulā

150g grieķu jogurts

2 olas

1 ēd.k. olīveļļa

8-10 zaļās olīvas

dilles

sāls

Pagatavošana (30 min.):

 

1. No zivs notecina visu šķidrumu un ar dakšu sasmalcina. Dilles smalki sakapā. Olīvas sagriež mazākos gabaliņos.

Cepeškrāsnī uzkarsē līdz 190 grādiem.

 

2. Olas uzputo ar jogurtu, pievieno miltus, eļļu, pēc garšas sāli un uzputo vēlreiz. Tad pievieno tunci, olīvas, dilles un samaisa.

 

3. Sagatavotās mafīnu formiņās salej mīklu un cep cepeškrāsnī 15-18 min. Mafīnus izņem no formiņām un pilnībā atdzesē.

 

4. Mafīniem nogriež pašu augšiņu, lai labāk turās ikri un liek pa virsu ikru imitāciju. Izdekorē ar zaļumiem.