Man garšo sāļie mafīni un patīk, ka tos var ātri pagatavot. Un cik labi izskatās ar ikru imitāciju. Uz galda var uzlikt ikrus ar visiem iepakojumiem un tad katrs sev lai liek tos, kuri patīk vairāk.
Sastāvdaļas (6 gb):
1 iep. "Santa Bremor" laša vai stores ikri krējuma
mērcē „Stoļnaja“ imitācija
100g pašbriestoši milti
185g tuncis savā sulā
150g grieķu jogurts
2 olas
1 ēd.k. olīveļļa
8-10 zaļās olīvas
dilles
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. No zivs notecina visu šķidrumu un ar dakšu sasmalcina. Dilles smalki sakapā. Olīvas sagriež mazākos gabaliņos.
Cepeškrāsnī uzkarsē līdz 190 grādiem.
2. Olas uzputo ar jogurtu, pievieno miltus, eļļu, pēc garšas sāli un uzputo vēlreiz. Tad pievieno tunci, olīvas, dilles un samaisa.
3. Sagatavotās mafīnu formiņās salej mīklu un cep cepeškrāsnī 15-18 min. Mafīnus izņem no formiņām un pilnībā atdzesē.
4. Mafīniem nogriež pašu augšiņu, lai labāk turās ikri un liek pa virsu ikru imitāciju. Izdekorē ar zaļumiem.
Padoms. Lai cik tas nebūtu dīvaini, bet es no šīs pašas mīklas uzcepu pankūciņas. Tunča vietā pieliku Krievijas sieru, apm. 100g.