Grauzdiņi ar cepeti un bietēm

Sastāvdaļas (6 porc.):

 

700g cūkgaļas fileja vai kabonāde NĀKOTNE
12 maizes šķēles

200g mājas siers

1 neliela vārīta biete

balzāmetiķis

1 ķiploka daiviņa

1 ēd.k. mārrutki

timiāns

olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min):

 

1.  Timiāna lapiņas noplūkā no zariņiem un uzber uz darba virsmas. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus, 2 ēd.k. olīveļļas un ar nazi sakapā, visu sajaucot kopā. Tagad gaļu apvārta šajā maisījumā. Gaļu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī līdz gatavībai.

Gaļu atdzesē un sagriež plānās šķēlēs.

 

2. Uzkarsē pannu un apgrauzdē maizes šķēles no abām pusēm. Grauzdiņus ierīvē ar ķiploka daiviņu. Bieti sagriež plānās šķēlēs, pārliek uz šķīvja un pārlej ar balzāmetiķi, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Mājas sieru sajauc ar mārrutkiem.

 

3. Uz katras maizītes smērē mājas sieru, tad kārto gaļu un biešu šķēles. Izdekorē ar svaigiem zaļumiem.

Recepti piedāvā