Cepetis ir ļoti universāls ēdiens - to var pasniegt gan kā pamatēdienu, ar štovētiem kāpostiem vai dārzeņiem, gan kā uzkodu sagriež plānākās šķēlēs un pasniedz ar dažādām mērcēm. Var arī sagriezt salātos, īpaši jau Rasolā tas labi garšo!
Sastāvdaļas (6 porc.):
700g cūkgaļas fileja vai kabonāde NĀKOTNE
12 maizes šķēles
200g mājas siers
1 neliela vārīta biete
balzāmetiķis
1 ķiploka daiviņa
1 ēd.k. mārrutki
timiāns
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min):
1. Timiāna lapiņas noplūkā no zariņiem un uzber uz darba virsmas. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus, 2 ēd.k. olīveļļas un ar nazi sakapā, visu sajaucot kopā. Tagad gaļu apvārta šajā maisījumā. Gaļu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī līdz gatavībai.
Gaļu atdzesē un sagriež plānās šķēlēs.
2. Uzkarsē pannu un apgrauzdē maizes šķēles no abām pusēm. Grauzdiņus ierīvē ar ķiploka daiviņu. Bieti sagriež plānās šķēlēs, pārliek uz šķīvja un pārlej ar balzāmetiķi, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Mājas sieru sajauc ar mārrutkiem.
3. Uz katras maizītes smērē mājas sieru, tad kārto gaļu un biešu šķēles. Izdekorē ar svaigiem zaļumiem.
Recepti piedāvā