Granātu gredzens

Sastāvdaļas:


1/2 kūpināta vista ĶEKAVA

4-5 vārīti kartupeļi

2-3 vārīti burkāni

300g vārītas bietes

3-4 vārītas olas

2 granātāboli

200g majonēze

valrieksti

Pagatavošana:

 

1.  Katru sastāvdaļu sarīvē vai sagriež atsevišķi. Kartupeļus, burkānus, bietes un olas notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Vistu atdala no kauliem un sagriež kubiņos. Valriekstus smalki sakapā.

 

2. Tad ņem leilu skaistu šķīvi, pa vidu uzliek glazi. Tad glāzei apkārt liek slāni ar kartupeļiem, slāni ar burkāniem, vistu, valriekstus, olas un pēdējais slāni bietes. Katru slāni pārlej ar majonēzi. Apsedz ar paŗtikas plēvi un līdz pasniegšanai novieto ledusskapī.

 

3. Pirms pasniegt salātus, noņem plēvi, izloba granātu sēkliņas un no visām malām liek granātu sēkliņas. Tagad uzmanīgi izņem glāzi.

 

4. Pasniedz uzreiz.