Vieni no skaistākajiem salātiem, kurus es jebkad esmu taisījis. Izskatās tik iespaidīgi, ka kad es uzliku tos galdā, bija tāds "Wow!". Neteikšu, ka baigi viegli, bet arī nav trīs dienas...
Man ir tikai divi jautājumi - kā pareizi tos uzlikt šķīvī un kā pareizi tos ēst.
Sastāvdaļas:
1/2 kūpināta vista ĶEKAVA
4-5 vārīti kartupeļi
2-3 vārīti burkāni
300g vārītas bietes
3-4 vārītas olas
2 granātāboli
200g majonēze
valrieksti
Pagatavošana:
1. Katru sastāvdaļu sarīvē vai sagriež atsevišķi. Kartupeļus, burkānus, bietes un olas notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Vistu atdala no kauliem un sagriež kubiņos. Valriekstus smalki sakapā.
2. Tad ņem leilu skaistu šķīvi, pa vidu uzliek glazi. Tad glāzei apkārt liek slāni ar kartupeļiem, slāni ar burkāniem, vistu, valriekstus, olas un pēdējais slāni bietes. Katru slāni pārlej ar majonēzi. Apsedz ar paŗtikas plēvi un līdz pasniegšanai novieto ledusskapī.
3. Pirms pasniegt salātus, noņem plēvi, izloba granātu sēkliņas un no visām malām liek granātu sēkliņas. Tagad uzmanīgi izņem glāzi.
4. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Salātus droši var papildināt svaigiem zaļumiem, valriekstus var vispār nelikt. Vēl biju lasījis versiju, kur viens no slāņiem ir bekons.