Nez kāpēc Latvijā kartupeļus, parasti, ēd vārītus vai ceptus. Amerikā ir ļoti populāri kartupeļu salāti, bet pie mums nē. Mazliet nesaprotu kāpēc tā, jo tie taču ir ātri pagatavojami un ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas (3-4 porc):
1kg kartupeļi
200g salami desa (vai vītināta)
150g krējums
100g siers Brinza
50g majonēze
1 Šalotes sīpols
zaļie loki
zaļumi (dilles, pētersīļi, var būt kaltēti)
1 ēd.k. ābolu etiķis
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un novāra sālsūdenī. Ūdeni notecina.
2. Desu sagriež kubiņos un apcep sausā pannā. Apceptu desu pārliek uz virtuves dvielīšiem, lai notek liekie tauki.
3. Šalotes sīpolu sagriež plānos gredzenos. Lokus sagriež smalkāk. Sieru sagriež plānās šķēlēs un salauž mazākos gabalos.
4. Lielā bļodā sajauc krējumu, majonēzi, etiķi, sasmalcinātus zaļumus. Pievieno kartupeļus, desu, lokus un sīpolus. Samaisa. Tad pievieno sieru un samaisa vēlreiz.
5. Salātiem pievieno svaigi maltus piparus un uzreiz pasniedz galdā.