Kartupeļu salāti ar brinzu un desu

Sastāvdaļas (3-4 porc):

 

1kg kartupeļi

200g salami desa (vai vītināta)

150g krējums

100g siers Brinza

50g majonēze

1 Šalotes sīpols

zaļie loki

zaļumi (dilles, pētersīļi, var būt kaltēti)

1 ēd.k. ābolu etiķis

sāls, pipari

 

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un novāra sālsūdenī.  Ūdeni notecina. 

 

2. Desu sagriež kubiņos un apcep sausā pannā. Apceptu desu pārliek uz virtuves dvielīšiem, lai notek liekie tauki.

 

3. Šalotes sīpolu sagriež plānos gredzenos. Lokus sagriež smalkāk. Sieru sagriež plānās šķēlēs un salauž mazākos gabalos.

 

4. Lielā bļodā sajauc krējumu, majonēzi, etiķi, sasmalcinātus zaļumus. Pievieno kartupeļus, desu, lokus un sīpolus. Samaisa. Tad pievieno sieru un samaisa vēlreiz.

 

5. Salātiem pievieno svaigi maltus piparus un uzreiz pasniedz galdā.