Citreiz ir tā, ka ēdot kaut-ko garšīgu, tu iedvesmojies receptei. Šoreiz iedvesmas avots ir CHAZZ čipši. Es izmantoju ar keņēpēm un Halapenjo pipariem. Sanāca riktīgi garšīgi. Un kas ir labi - ja nu lielākā daļa čipšu apēdās, tad salātos var izmantot arī salazutos čipšus un pavisam sadrupinātus čipšus. Forši, vai ne? )))
Sastāvdaļas (3-4 porc):
500g liellopa maltā gaļa
400g konservētas pupiņas
100g kiršu tomāti
100g Holandes siers
90g paciņa CHAZZ čipši ar kaņepēm
1/3 ledussalāta galviņa
100g krējums
3-4 avokado
1 sīpols
1/2 laims
1-2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Uzkarsē pannu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu, cep līdz gaļa ir gatava. Pievieno konservētas pupiņas (ar visu šķidrumu), sāli un svaigi maltus piparus. Sautē vēl minūtes 5.
2. Kamēr cepās gaļa, sagatavo pārējās sastāvdaļas. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Tomātus un ledussalātu sagriež smalkāk. Avokado sagriež uz pusēm, izņem kauliņu, ar karoti izgreb mīkstumu un sagriež kubiņos. Avokado pārlej ar svaigi spiestu laima sulu, lai avokado nezaudē savu krāsu.
3. Kārto visu porcijas bļodās. Uz apli čupiņās liek gaļu ar pupiņām, sieru, salātus, avokado, tomātus un čipšus. Pa vidu liek krējumu. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar čili pipariem.
Padoms. Ja ir vēlme, tad var pievienot vēl arī konservētu kukurūzu, pupiņas, marinētus Halapenjo.