Šī vista ir riktīgs izaicinājums. Protams, var nelikt čili piparus vai kimči, bet tad tas būs pavisam cits stāsts. Es iesaku tomēr nemainīt recepti un gatavot to tieši tā.
Sastāvdaļas (3 porc):
2 vistas filejas
200g kimči (ar marinādi)
2 ēd.k. kartupeļu ciete
3 ķiploka daiviņas
saldskābā čili mērce
sojas mērce
čili pārslas
ingvers
zaļie loki
Pagatavošana (20 min.):
1. Vistas fileju sagriež kumosu gabaliņos. Bļodā ieber kartupeļu cieti, pievieno čili pārslas, samaisa. Tad pievieno gaļu un kārtīgi apmaisa. Pannā uzkarsē eļļu un uz lielas uguns apcep fileju no visām pusēm.
2. Ingveru sarīvē uz smalkās rīves (apm. 1 ēd.k.). Ķiplokus sasmalcina. Tikko vista ir gatava, tai pievieno sojas mērci, ķiplokus, ingveru, apmaisa. Cep pāris minūtes. Tad pievieno saldskābo čili mērci, kimči ar visu marinādi, karsē pāris minūtes līdz mērce sabiezē.
3. Pirms pasniegšanas pievieno zaļos lokus. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.
Padoms. Šādi pagatavot var ne tikai vistas fileju, bet arī vistas sķiņķīšus, cūkgaļu vai liellopa gaļu.