Āfrikāņu ingvera cepumi

Sastāvdaļas:

 

210g milti

90g sviests

90ml ūdens

70g cukurs

ingvera sakne

pipari

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.

 

2. Ingveru sarīvē uz smalkās rīves (apm. 2 ēd.k.). Lielā bļodā ieber miltus, pievieno ingveru, cukuru un svaigi maltus piparus. Pievieno arī sviestu un saberž visu starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Tad pievieno ūdeni un mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga.

 

3. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē mīklu apm. 0,5cm biezumā. Ar formiņas palīdzību izgriež cepumus, pārliek uz cepešpannas un cep 15-20 min.

 

4. Cepumus atdzesē. Slēgtā traukā cepumus var uzglabāt slēgtā traukā apm. 1 nedēļu.