Šie ir ļoti interesanti cepumi. Ingvers sākotnēji nav audzis Āfrikā - to kurā-tur gadsimtā ieveda āfrikāņu kolonijās ieceļotāji. Tagad gan šī recepte esot ļoti populāra Āfrikā. Cepumi ir pikanti un tiešām ļoti savādi pēc garšas. Es izmantoju timuta piparus (bildē tie izskatās kā sekliņas) - viņiem nav tradicionāla piparu smarža. Tie pēc smaržas man vairāk atgādina greipfrūtu. Jūs varat pamēģināt arī Kaijēnas piparus vai dažādu piparu maisījumu.
Sastāvdaļas:
210g milti
90g sviests
90ml ūdens
70g cukurs
ingvera sakne
pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2. Ingveru sarīvē uz smalkās rīves (apm. 2 ēd.k.). Lielā bļodā ieber miltus, pievieno ingveru, cukuru un svaigi maltus piparus. Pievieno arī sviestu un saberž visu starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Tad pievieno ūdeni un mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga.
3. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē mīklu apm. 0,5cm biezumā. Ar formiņas palīdzību izgriež cepumus, pārliek uz cepešpannas un cep 15-20 min.
4. Cepumus atdzesē. Slēgtā traukā cepumus var uzglabāt slēgtā traukā apm. 1 nedēļu.
Padoms. Es iesaku likt garšvielas vairāk (gan piparus, gan ingveru) - tad cepumi būs garšīgāki. Cepumus var pa virsu pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem.