Griķu putra ar vistu un sēnēm

Sastāvdaļas:

 

500g atkauloti vistas šķiņķīši

200g griķi

100g sēnes

75g siers (jebkurš)

1 sīpols

1 liels vai 2 mazi burkāni

20g sviests

čili pipari

zaļumi

sāls, pipars

Pagatavošana:

 

1. Sīpolu un burkānus notīra un sagriež kubiņos. Gaļu sagriež mazākos gabalos. Sēnes sagriež šķēlēs.

 

2. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā griķus un sīpolus. Pievieno burkānus un cep vēl 5 min. Pievieno vistas gaļu, apcep. Tad katlā pielej ūdeni (apm. 1gl) un sautē, ik pa brīdim apmaisot. Kad ūdens iztvaikojis, pievieno vēl apm. 1/2gl ūdens un iztvaicē arī to. Pēc nepieciešamības atkārto vēlreiz, līdz griķi ir mīksti. Pašās beigās pievieno sēnes, pēc garšas sāli un svaigi maltus pipaurs, čili piparus, apmaisa un cep līdz sēnes ir gatavas.

 

3. Pirms pasniegšanas griķos iemaisa sieru, pievieno zaļumus, var pievienot sasmalcinātu ķiploku un pasniedz.