Griķi ar vistu aknām

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

150g griķi

400g vistas aknas

2 sīpoli

1 ēd.k. Vorčesteras mērce

eļļa

pētersīļi

sāls, pipars

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Lielās vistu aknas sagriež uz pusēm un nogriež cīpsliņas un taukus. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus līdz tie ir mīksti. Tad pievieno aknas un kārtīgi apcep. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus, Vorčesteras mērci un kārtīgi apcep, apm. 10 min. 

 

2. Griķus novārā atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

 

3. Pašās beigās griķus var sajaukt pannā ar akniņām. Bet var likt uz sķīvja atsevišķi, pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.