Nākamā izaicinājuma diena un nākamā recepte. Man gan pašam aknas īpaši negaršo, bet ir daudz cilvēku, kuriem garšo. Turklāt, tās ir samērā lētas un satur A,B, D, E, K vitamīnus, dzelzi un vēl rindu ar minerālvielām, kuras ir ļoti nepieciešamas organismam, īpaši grūtniecēm un bērniem.
Šī recepte ir ļoti ātri pagatavojama un neprasa nekādas īpašas iemaņas. Svarīgi atcerēties, ka aknām jābūt kārtīgi izceptām, tad tās būs īpaši garšīgas.
Sastāvdaļas (2 porc.):
150g griķi
400g vistas aknas
2 sīpoli
1 ēd.k. Vorčesteras mērce
eļļa
pētersīļi
sāls, pipars
Pagatavošana (20 min.):
1. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Lielās vistu aknas sagriež uz pusēm un nogriež cīpsliņas un taukus. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus līdz tie ir mīksti. Tad pievieno aknas un kārtīgi apcep. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus, Vorčesteras mērci un kārtīgi apcep, apm. 10 min.
2. Griķus novārā atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
3. Pašās beigās griķus var sajaukt pannā ar akniņām. Bet var likt uz sķīvja atsevišķi, pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.