No griķiem var pagatavot ne tikai putras, bet arī ļoti garšīgus cepumus. Šai receptē izmanto parastus vārītus griķus, nevis griķu miltus. Ja paliek pāri mazliet griķu un neviens vairs nespēj apēst, gatavo cepumus! Tas ir ļoti vienkārši!
Sastāvdaļas (15 gb.):
4 ēd.k. (ar kaudzīti) vārīti griķi
6 ēd.k. milti
50g sviests
1 ola
3 ēd.k. cukurs
1/2 tējk. vaniļas cukurs
1/2 tējk. cepamais pulveris
Pagatavošana (20 min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2. Griķus ieber lielā bļodā. Pievieno mīkstu sviestu, olu, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukurs un visu kārtīgi samaisa. No šīs masas veido bumbiņas valrieksta lielumā, liek uz cepešpannas ar atstarpi 3-4 cm un piespiež ar roku, lai ir plakanas. Vieglāk tās veidot, ja samitrina rokas.
3. Cepumus cep cepeškrāsnī apm. 15 min. Atdzesē un pasniedz.
Padoms. Daļu no miltiem var aizvietot ar mandeļu vai kokosa miltiem. Cepumu masai var pievienot rieksitņus, rozīnes vai sukādes. Izdekorēt arī var ar mandeļu lapiņām, kokosa skaidiņām vai riekstiem.