Griķu rasols

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

300g vārīti griķi

200g kūpināta desa

100g marinēti gurķi

100g vārīti burkāni

1 neliels sīpols

3 cieti vārītas olas

150g krējums

1/2 tējk. mārrutki

1/2 tējk. sinepes

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Desu sagriež kubiņos un apcep sausā pannā. Atdzesē.

Burkānus, gurķus, sīpolu un olas sagriež vienādos kubiņos. Dārzeņus un olas pārliek bļodā, pievieno desu un griķus.

 

2. Krējumu sajauc ar sinepēm un mārrutkiem, līdz mērce ir viendabīga. Pievieno salātiem, samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.