Ļoti interesants marinēšanas veids - marinē spārniņus pēc cepšanas. Man liekas, tā marināde jūtama labāk un gatavojās spārniņi arī ātrāk. Un tas siers pa virsu - tas ir fantastiski!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
1kg vistu spārniņi
100g Fetas siers
Mērcei:
5 ēd.k. olīveļļa
3 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. medus
1/2 tējk. čili pasta vai čili pipari
zaļumi
sāls
Pagatavošana (40 min.):
1. Pagatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sajauc. Pēc garšas pievieno sāli.
2. Spārniņus saliek uz cepešpannas un cep uzkarsētā krāsnī līdz gatavībai. Karstus spārniņus salike bļodā, pārlej ar mērci un samaisa.
Spārniņus pārliek uz servējamā šķīvja, pārber ar sadrupinātu sieru un pasniedz.
Padoms. Šādi var pagatavot arī šķiņķīšus un stilbiņus.