Cepti rīsi ar ingveru, brokoļiem un olu

Sastāvdaļas (3 porc.):

 

200g rīsi

1 neliels brokolis

3 selerijas kāti

3 olas

ingvera sakne

1/2 apelsīns

3 ķiploka daiviņas

sojas mērce

1/2 tējk. čili pasta

pētersīļi

sals, pipari

 

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Brokoli sadala ziedos un vāra 7-8 min., tad ūdeni notecina, bet brokoļus aplej ar aukstu ūdeni lai apturētu vārīšanas procesu un brokoļi saglabā savu krāsu. Selerijas kātus un pētersīļus sagriež smalkāk.

 

2. Uzkarsētā pannā ieber rīsus, pievieno brokoļus, sasmalcinātus ķiplokus, apelsīna sulu, rīvētu ingveru (apm. 1 tējk.), čili pastu, sojas mērci un ātri visu apcep. Tad pievieno selerijas, pētersīļus, apmaisa un saliek porcijas škīvjos.

 

3. Ātri uzcep olas, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliek pa virsu rīsiem un uzreiz pasniedz.