Man riktīgi patīk tādas receptes, kurās tiek izmantotas vienkāršas sastāvdaļas un pagatavošanas process ir saprotams un nesamākslots. Tieši tādi ir šie rīsi. Nezinu, kā tur ir ar vegāniem (varbūt, bez olas var?), bet veģetāriešiem noteikti patiks. Gaļēdāji var pievienot gan vistu, gan cūkgaļu, gan garneles.
Sastāvdaļas (3 porc.):
200g rīsi
1 neliels brokolis
3 selerijas kāti
3 olas
ingvera sakne
1/2 apelsīns
3 ķiploka daiviņas
sojas mērce
1/2 tējk. čili pasta
pētersīļi
sals, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Brokoli sadala ziedos un vāra 7-8 min., tad ūdeni notecina, bet brokoļus aplej ar aukstu ūdeni lai apturētu vārīšanas procesu un brokoļi saglabā savu krāsu. Selerijas kātus un pētersīļus sagriež smalkāk.
2. Uzkarsētā pannā ieber rīsus, pievieno brokoļus, sasmalcinātus ķiplokus, apelsīna sulu, rīvētu ingveru (apm. 1 tējk.), čili pastu, sojas mērci un ātri visu apcep. Tad pievieno selerijas, pētersīļus, apmaisa un saliek porcijas škīvjos.
3. Ātri uzcep olas, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliek pa virsu rīsiem un uzreiz pasniedz.
Padoms. Rīsus mierīgi var novārīt iepriekšējā dienā. Brokoļu vietā var izmantot pākšu pupiņas vai ziedkāpostu.