Šokolādes griķu kūka "Sveiciens svārkos"

Sastāvdaļas (forma 10x25cm):

 

110g sviests

100g šokolāde 70-80%

100g cukurs

4 olas

75g vārīti griķi

70g griķu milti

25g kakao pulveris

5g sausais raugs

1 ēd.k. medus

1/2 tējk. vaniļas cukurs

 

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

 

2. Bļodā ieber raugu, pievieno 150ml remdena ūdens, medu, miltus un samiasa. Apsedz ar tīru virtuves dvielīti un atliek uz 1 st. uzbriest.

 

3. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Pievieno kakao, vaniļas cukuru, 50g cukura un visu samaisa. Pievieno olu dzeltenumus, ieraugu, griķus un vēlreiz kārtīgi samaisa.

 

4. Olu baltumus uzputo ar atlikušo cukuru un iecilā mīklā.

 

5. Mīklu pārlej formā un cep cepeškrāsnī 40-45 min. līdz gatavībai. Kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.