Gaļa franču gaumē

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

4 gaļas kakla karbonādes šķēles (apm. 200g katra)

150g siers

150g krējums

2-3 sīpoli

1 tomāts

1 ēd.k. sinepes

1 ēd.k. mārrutki

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Gaļas šķēles izklapē ar gaļas āmurīti. Sieru sarīvē. Sīpolus sagriež gredzenos vai pusgredzenos. Tomātus sagriež ripiņās. Krējumu sajauc ar sinepēm un mārrutkiem.

 

2. Uz cepešpannas liek folija loksnes un uzloka uz augšu maliņas. Tad liek kārtu ar sīpoliem un pa virsu gaļas šķēles. Gaļu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Tad uz gaļas liek kārtu ar krējumu, tomātus un pārkaisa ar sieru.

 

3. Cep iepriekš uzkarsētā līdz 190 grādiem krāsnī 20-25 min. Gaļu pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem vai dārzeņiem.