Sākumā gribēju nosaukt tradicionāli – par BBQ, bet tādām neviens nepievērstu uzmanību, vai ne?
Patiesībā, ribiņas garšo visiem. Ir kaut-kas maģisks tajā – gan parasti kafejnīcās pasūta, gan paši mēģina gatavot, gan grila sacensībās ribiņas ir obligāts posms. Šī būs tā retā recepte, kad kopumā 30 minūtes neiekļausimies, bet darba ir tik maz, ka varētu pat teikt, ka nav vispār.
Šī foršā recepte no manas recepšu grāmatas "Piparēdiens" (Latvijas mediji) .
Sastāvdaļas (vajadzētu pietikt 3-4 cilvēkiem):
apm. 1 kg cūkgaļas ribiņas
350g bbq mērce
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana:
1. Ribiņas var gan sagriezt porcijas gabaliņos, gan atstāt veselas – garšu tas nekādi neietekmēs. Visu pārliek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Vāra 30 min.
2. Sīpolu sagriež ripiņās, ķiplokus smalki sakapā, sajauc ar mērci. Karstumizturīgā traukā pārleik ribiņas, pievieno mērci un apmaisa. Liek cepeškrāsnī apm. 160-170 grādos uz 45 min. Pēc minūtēm 20 var apmaisīt.
3. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un mērci, kurā ribiņas gatavojās (no trauka)
Padoms. Katrai saimniecei ir savi iecienītie režīmi, bet es iesaku šoreiz izvēlēties karstumu tikai no apakšas – tad ribiņas vienmērīgāk izcepās un nedeg no augšas.
Un vārot ribiņas, var pievienot garšvielas, sāli un piparus, bet es to parasti nedaru, jo mērcē visa ir tik daudz, ka liekas kustības nav nepieciešamas.
Recepte sadarbībā ar