Dārzeņu pankūkas

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

3-4 kartupeļi

1 neliela svaiga biete

1 burkāns

1/2 sīpols

2 olas

6 ēd.k. milti

sausās garšvielas

2 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1.  Visus dārzeņus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno sāli un piparus, ļauj pastāvēt minūtes 5 un kārtīgo nospiež lieko sulu. Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, miltus (1 ēd.k. var aizvietot ar cieti), olas, sausās garšvielas, samaisa.
 
2. Pannā uzkarsē eļļu un pa 1 ēd.k. liekot masu uz pannas cep pankūkas no katras puses apm. 3 min.


3. Gatavs pankūkas pārliek uz papīra dvieļiem, lai notek liekie tauki. Pasniedz ar krējuma, siera vai biezpiena mērci.