Ja garšo bietes, tad šīs pankūkas noteikti garšos.
Pie tām ideāli der krējuma vai biezpiena mērce ar ķiplokiem. Man ļoti garšo no mīkstā fetaki siera gatavota mērce - tā arī ideāli der pie šīm pankūkām.
Sastāvdaļas (4 porc.):
3-4 kartupeļi
1 neliela svaiga biete
1 burkāns
1/2 sīpols
2 olas
6 ēd.k. milti
sausās garšvielas
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Visus dārzeņus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno sāli un piparus, ļauj pastāvēt minūtes 5 un kārtīgo nospiež lieko sulu. Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, miltus (1 ēd.k. var aizvietot ar cieti), olas, sausās garšvielas, samaisa.
2. Pannā uzkarsē eļļu un pa 1 ēd.k. liekot masu uz pannas cep pankūkas no katras puses apm. 3 min.
3. Gatavs pankūkas pārliek uz papīra dvieļiem, lai notek liekie tauki. Pasniedz ar krējuma, siera vai biezpiena mērci.
Padoms. Ja slikti nospiež lieko šķidrumu, masa būs šķidra un pankūkas juks ārā. Es iesaku šajā gadījumā pievienot rīvētu sieru.