Ideju šai receptei es ieraudzīju pie Džeimija Olivera. Man gan nesanāca to pagatavot kā Oliveram 15 minūtēs, bet 20 minūtēs es tiku galā.
Man patīk šādas receptes - viss ir vienkārši un ātri pagatavojams. Un ēdiens ir saprotams.
Starp citu, vegāni un veģetārieši var pamēģināt vai nu falafelus pievienot, vai nu vienkārši vārītus kartupeļus.
Sastāvdaļas (3 porc.):
500g malta cūkgaļas gaļa
1 paprika
2 selerijas kāti
2 burkāni
1 ābols
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
400g konservēti sasmalcināti tomāti
1/2 tējk. čili pasta vai pipari
2 ēd.k. balzāmetiķis
1 ēd.k. Vorčesteras mērce
s;als, pipari
Pagatavošana:
1. Papriku iztīra no sēklām. Sīpolu un ķiplokus notīra. Burkānus nomizo. Ābolu nomizo un izgriež serdi. Visu sagriež šķēlēs, izņemot ķiplokus. Es to daru ar blenderi - vienkārši uzlieku disku griešanai šķēlēs un pēc minūtēs viss ir sagriezts.
2. Katlā at biezu apakšu uzkarsē eļļu. Pievieno visus sagrieztus dārzeņus, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Visu cep, ik pa brīdim apmaisot, apm. 10 min. Tad pievieno konservētus tomātus, čili pastu vai piparus, sautē līdz ir gatavas bumbiņas.
3. Maltai gaļai pievieno sāli, piparus, balzāmetiķi, Vorčesteras mērci, kārtīgi samaisa. No maltās gaļas izveido nelielas bumbiņas valrieksta lielumā un apcep pannā no visām pusēm. Jau gatavas bumbiņas pievieno dārzeņu mērcei, apmaisa.
4. Pasniedz ar rīsiem un jogurtu bez piedevām.
Padoms. Es rīsiem pievienoju aso papriku, lai būtu pikantāk. Var pievienot kādas rīsiem domātas garšvielas.
Recepte sadarbībā ar