Gaļas bumbiņas dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas (3 porc.):

 

500g malta cūkgaļas gaļa

1 paprika

2 selerijas kāti

2 burkāni

1 ābols

1 sīpols

2-3 ķiploka daiviņas

400g konservēti sasmalcināti tomāti

1/2 tējk. čili pasta vai pipari

2 ēd.k. balzāmetiķis

1 ēd.k. Vorčesteras mērce

s;als, pipari

Pagatavošana:

 

1.  Papriku iztīra no sēklām. Sīpolu un ķiplokus notīra. Burkānus nomizo. Ābolu nomizo un izgriež serdi. Visu sagriež šķēlēs, izņemot ķiplokus. Es to daru ar blenderi - vienkārši uzlieku disku griešanai šķēlēs un pēc minūtēs viss ir sagriezts.
 
2. Katlā at biezu apakšu uzkarsē eļļu. Pievieno visus sagrieztus dārzeņus, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Visu cep, ik pa brīdim apmaisot, apm. 10 min. Tad pievieno konservētus tomātus, čili pastu vai piparus, sautē līdz ir gatavas bumbiņas.


3. Maltai gaļai pievieno sāli, piparus, balzāmetiķi, Vorčesteras mērci, kārtīgi samaisa. No maltās gaļas izveido nelielas bumbiņas valrieksta lielumā un apcep pannā no visām pusēm. Jau gatavas bumbiņas pievieno dārzeņu mērcei, apmaisa. 

 

4. Pasniedz ar rīsiem un jogurtu bez piedevām.

Recepte sadarbībā ar