Apgāztā ābolkūka

Sastāvdaļas (forma 22cm):

 

4 āboli

3 olas

90g milti

90g cukurs

30g sviests

4-5 ēd.k. karameļu vai tumšais sīrups

1/2 tējk. cepamais pulveris

Pagatavošana (40 min.):

 

1. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež plānās šķēlēs. Kūkās formā ielej cukura sīrupu, pa virsu saliek sviesta gabaliņus un ieber ābolus.

 

2. Gatavo mīklu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus uzputo ar pusi no cukura. Olu dzeltenumus uzputo ar atlikušo cukuru. Tad uzmanīgi sajauc olu baltumus ar dzeltenumiem, pievieno miltus, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa. Mīklu pārlej pa virsu āboliem. Tad formu viegli sakrata un liek cepeškrāsnī. Cep 180 grādos apm. 35-40 min. līdz kūka ir gatava. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

 

3. Formu apsedz ar šķīvi un ātri apmet riņķī. Kūku atdzesē un pasniedz.