Pārsteigšu atkal ar neparastu savienojumu - medus un sālīti gurķi. Šī recepte ir mana stroganova versija. Man ļoti garšoja.
Teikšu godīgi - neesmu īpašs sālītu gurķu fans, bet šajā receptē tieši sālīti gurķi garšo vislabāk. Var pievienot arī marinētus gurķus, ja nu galīgi sālīti nē, bet tad jāņem tos gurķus (to firmu), kurus parasti liekat soļankā. Kaut-gan arī soļankā vislabāk garšo tieši sālīti gurķi.
Sastāvdaļas (4 porc.):
500g cūkgaļa (karbonāde)
50g krējums (vai 100g saldais krējums)
4-5 sālīti gurķi
25g medus
1 sīpols
1 ēd.k. milti
1 lauru lapa
2 smaržīgo piparu graudiņi
sāls, pipari
Biezenim:
800 g notīrīti kartupeļi
100ml piens
1/2 puravs (baltā daļa)
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Gatavo biezeni. Kartupeļus pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra līdz kartupeļi ir gatavi. Ūdeni nolej, pievieno pienu un sastampā.
Puravu sagriež uz pusēm, izskalo no smiltīm, sagriež smalkāk un apcep pannā. Apceptus puravus pievieno biezenim. Pēc garšas pievieno sāli.
2. Gatavo stroganovu. Gaļu sagriež apm. 1cm. biezās strēmelītēs. Sīpolu sagriež plānos gredzenos. Gurķus sagriež strēmelītēs.
Cepešpannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus. Tad pievieno gaļu un cep, līdz iztvaiko viss šķidrums. Pievieno medu un gaļu apbrūnina.
Krējumu sajauc ar miltiem un 100ml šķidruma (pievieno ūdeni vai gurķu šķidrumu), samaisa, lai nav kunkuļi un pārlej pannā pie gaļas. Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, sautē 5 min, līdz viss sabiezē.
3. Gaļu pasniedz ar kartupeļu biezeni. Pa virsu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Var pievienot svaigus puravus vai marinētus sīpolus, sālītus gurķus. Pasniedz uzreiz.