A-la stroganovs ar medu un sālītiem gurķiem

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

500g cūkgaļa (karbonāde)

50g krējums (vai 100g saldais krējums)

4-5 sālīti gurķi

25g medus

1 sīpols

1 ēd.k. milti

1 lauru lapa

2 smaržīgo piparu graudiņi

sāls, pipari

 

Biezenim:

800 g notīrīti kartupeļi

100ml piens

1/2 puravs (baltā daļa)

sāls

 

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Gatavo biezeni. Kartupeļus pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra līdz kartupeļi ir gatavi. Ūdeni nolej, pievieno pienu un sastampā.

Puravu sagriež uz pusēm, izskalo no smiltīm, sagriež smalkāk un apcep pannā. Apceptus puravus pievieno biezenim. Pēc garšas pievieno sāli.

 

2. Gatavo stroganovu. Gaļu sagriež apm. 1cm. biezās strēmelītēs. Sīpolu sagriež plānos gredzenos. Gurķus sagriež strēmelītēs.

Cepešpannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus. Tad pievieno gaļu un cep, līdz iztvaiko viss šķidrums. Pievieno medu un gaļu apbrūnina.

Krējumu sajauc ar miltiem un 100ml šķidruma (pievieno ūdeni vai gurķu šķidrumu), samaisa, lai nav kunkuļi un pārlej pannā pie gaļas. Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, sautē 5 min, līdz viss sabiezē.

 

3. Gaļu pasniedz ar kartupeļu biezeni. Pa virsu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Var pievienot svaigus puravus vai marinētus sīpolus, sālītus gurķus. Pasniedz uzreiz.

Recepti piedāvā: