Vistu spārniņi ogu marinādē

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

1 kg vistu spārniņi

2 ēd.k. ievārījums (upeņu, dzērveņu, brūkleņu, jāņogu, melleņu)

2 ēd.k. brūnais cukurs

čili pipari vai pasta

Pagatavošana:

 

1. Spārniņus, ja nepieciešams, sagatavo - nogriež trešās falangas un sagriež divās daļās. Bet var ņemt gan veselus spārnus, gan uzreiz pusspārnus. Tos saliek bļodā, pievieno ievārījumu, brūno cukuru, čili piparus vai čili pastu, apmaisa.

 

2. Tad spārniņus kārto karstā gaisa krāsnī un cep 20 min. 180 grādos. Var cept cepeškrāsnī ar konvekcijas funkciju, bet pirms tam cepeškrāsni uzkarsē.

 

3. Pasniedz ar čili mērcei