Mans eksperiments ar spārniņiem #grūtolaikureceptes turpinās. Laikam, drīz varēšu uzrakstīt vēl vienu grāmatu "1000 spārniņu nokrāsas". Uzskatu, ka šis spontānais eksperiments ir veiksmīgs un spārniņi izdevās. Pēc maniem aprēķiniem viss kopā man izmaksāja 2,50 euro. No kilograma spārniņu 20 minūtēs man sanāca trīs lielas porcijas. Tas bija ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
1 kg vistu spārniņi
2 ēd.k. ievārījums (upeņu, dzērveņu, brūkleņu, jāņogu, melleņu)
2 ēd.k. brūnais cukurs
čili pipari vai pasta
Pagatavošana:
1. Spārniņus, ja nepieciešams, sagatavo - nogriež trešās falangas un sagriež divās daļās. Bet var ņemt gan veselus spārnus, gan uzreiz pusspārnus. Tos saliek bļodā, pievieno ievārījumu, brūno cukuru, čili piparus vai čili pastu, apmaisa.
2. Tad spārniņus kārto karstā gaisa krāsnī un cep 20 min. 180 grādos. Var cept cepeškrāsnī ar konvekcijas funkciju, bet pirms tam cepeškrāsni uzkarsē.
3. Pasniedz ar čili mērcei