Kāpostu šnicele

Sastāvdaļas (4-6 porc.):

 

1 kāpostgalva (apm. 700g)

2 olas

100g rīvmaize

eļļa cepšanai

sāls, pipari

Pagatavošana (30min.):

 

1. Kāpostam noņem augšējās lapas, kacanu izgriež. Kāpostu galvu novāra sālsūdenī līdz tas ir mīksts. Tad kāpostu pārliek caursdurī un notecina lieko šķidrumu, sadala lapās. Lapu kātus izgriež, mīkstākos kātus vienkārši izdauza ar gaļas āmurīti.

 

2. Vienā bļodā ieber rīvmaizi, otrā sakuļ olas ar sāli. Kāpostu lapas saliek kā konvertu, apvārta olā, tad rīvmaizē un cep uzkarsētā eļļa no abām pusēm, līdz šniceles ir zeltaini-brūnas.

 

3. Pasniedz uzreiz ar krējumu vai krējuma mērci.

Recepte tapusi sadarbībā ar