Es biju ļoti skeptiski noskaņots, bet kad pagaršoju mainīju savas domas. Negaidīti izrādījās ļoti garšīgi! Vegānu variantā olu var aizvietot ar miltiem ar ūdeni vai sojas pienu.
Šī ir budžetīga recepte - viena porcija man izmaksāja mazāk par 25 centiem. Šo recepti noteikti ieķeksē - gan grūtākos laikos, gan pārmaiņas pēc noderēs.
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
1 kāpostgalva (apm. 700g)
2 olas
100g rīvmaize
eļļa cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana (30min.):
1. Kāpostam noņem augšējās lapas, kacanu izgriež. Kāpostu galvu novāra sālsūdenī līdz tas ir mīksts. Tad kāpostu pārliek caursdurī un notecina lieko šķidrumu, sadala lapās. Lapu kātus izgriež, mīkstākos kātus vienkārši izdauza ar gaļas āmurīti.
2. Vienā bļodā ieber rīvmaizi, otrā sakuļ olas ar sāli. Kāpostu lapas saliek kā konvertu, apvārta olā, tad rīvmaizē un cep uzkarsētā eļļa no abām pusēm, līdz šniceles ir zeltaini-brūnas.
3. Pasniedz uzreiz ar krējumu vai krējuma mērci.
Recepte tapusi sadarbībā ar