Krabju nūjiņas, kas patiesībā ir surimi nūjiņas, bet mēs esam jau pieraduši pie šāda nosaukuma un visi uzreiz saprot par ko runa. Japāņu valodā vārds surimi ir divu vārdu “suru” un “mi” kombinācija, kas nozīmē malto gaļu. Šis termins, kas ir ticis lietots gadsimtiem ilgi, tagad ir kļuvis par plaši atpazīstamu vārdu un ir pat iekļauts starptautiskajās vārdnīcās.
Kas šajās nūjiņās labs? Maz piesātināto tauku, maz kalorijas, daudz olbaltumvielas, tās uzreiz var ēst un tagad ir vēl viens pluss! Tās nesatur E621! Būsi veikalā, nopērc ne tikai surimi nūjiņas, bet arī svaigā siera kastīti, tad varēsi pagatavot šīs maizītes. Un neaizmirsti saglabāt recepti grāmatzīmēs, lai nepazaudētu.
Sastāvdaļas (12 gb.):
200g svaigais siers
150g VIČI krabju nūjiņas
6 plāksnes kārtainā bezrauga mīkla
1 ēd.k. krējums
tomāts
svaigs gurķis
sīpols
dilles, pētersīļi
sāls, pipari
ola apsmērēšanai
Pagatavošana (30 min.):
1. Mīklu atlaidina, sagriež uz pusēm, lai veidojas kvadrāti. Tad ar asu nazi, atkāpjoties 1cm no malas, iegriež gar visu malu. Divos stūros (pa diagonāli) atstāj nesagrieztus stūrus. Malas pārloka vienu pāri otrai, apsmērē ar sakultu olu un vidu sadursta ar dakšu.
2. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apm. 15 min. Sagataves izņem no krāsns un atdzesē. Lai būtu tos vieglāk sapildīt, vidiņu ar karoti piespiež - sanāk tād kā groziņi.
3. Krabju nūjiņas sagriež smalkāk. Pievieno svaigo sieru, krējumu, sasmalcinātas dilles un samaisa. Ar šo masu piepilda atdzesētos groziņus. Pa virsu kārto tomātu un gurķu šķēles, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Dekorē ar sīpoliem, dillēm un pētersīļiem.
4. Pasniedz vakariņās vai viesiem. Un priecājās)))