Šis ir vēl viens "konglomerāts" (kā to sauc mans Opis), kurš izraisa diskusijas un nesaprašanu. Es uzskatu, ka tas noteikti jāpagatavo un jāpagaršo vismaz reizi mūžā. Man ļoooti garšo un es šo džemu atceros vēl no savas bērnības - to šad-tad mamma gatavoja. Tirgū (vismaz agrāk) varēja lētāk tikt pie kūpinātas gaļas atgriezumiem - tos visus var izmantot nešķirojot. Tikai gaļa nedrīkst būt pārāk liesa. Ādiņas, kuras nogriež no citiem gaļas gabaliem, arī droši sagriež un liek kopējā katlā. Ja vēlas, var pievienot čili piparius vai sautējot ūdens vietā izmantot alu vai ābolu sulu.
Ja būs ko glabāt, tad ledusskapī tas vēl vairāk sabiezēs. Bet es domāju, ka līdz tam džems nenodzīvos.
Sastāvdaļas :
700g bekons
2 sīpoli
50g tumšais cukura sīrups
4 ēd.k. baltvīna etiķis
1 ēd.k. Muscovado cukurs
sāls
Pagatavošana:
1. Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos vai pusgredzenos. Bekonu sagriež strēmelītēs.
2. Palielā pannā vai katlā ar biezu apakšu liek bekonu un sīpolus. Cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno Muscovado cukuru un cep vēl 10 min, līdz sīpoli sāk karamelizēties un maina krāsu. Tad peivieno cukura sīrupu, mazliet ūdens (kādus 100ml), etiķi, apsedz ar vāku un uz nelielas uguns sautē apm. 1 st. Ik pa brīdim apmaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet ūdens. Apmēram šajā laikā ūdens būs gana izvārījies un džems kļūs biezāks, tas piecepsies pie pannas un stipri ainīs krāsu.
3. Džems pārliek burciņā un glabā ledusskapī (ja būs ko glabāt).
Recepte tapusi sadarbībā ar