Bekona džems

Sastāvdaļas :

 

700g bekons

2 sīpoli

50g tumšais cukura sīrups

4 ēd.k. baltvīna etiķis

1 ēd.k. Muscovado cukurs

sāls

Pagatavošana:

 

1. Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos vai pusgredzenos. Bekonu sagriež strēmelītēs.

 

2. Palielā pannā vai katlā ar biezu apakšu liek bekonu un sīpolus. Cep, līdz sīpoli kļūst  caurspīdīgi. Pievieno Muscovado cukuru un cep vēl 10 min, līdz sīpoli sāk karamelizēties un maina krāsu. Tad peivieno cukura sīrupu, mazliet ūdens (kādus 100ml), etiķi, apsedz ar vāku un uz nelielas uguns sautē apm. 1 st. Ik pa brīdim apmaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet ūdens. Apmēram šajā laikā ūdens būs gana izvārījies un džems kļūs biezāks, tas piecepsies pie pannas un stipri ainīs krāsu. 

 

3. Džems pārliek burciņā un glabā ledusskapī (ja būs ko glabāt).

Recepte tapusi sadarbībā ar