Panēti ziedkāposti ar sieru

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

1 ziedkāposts

150g siera maisījums picai DŽIUGAS

150g tomātu mērce

100g rīvmaize

50g milti

2 olas

kaltētas garšvielas

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 grādiem.

 

2. Ziedkāpostu sagriež apm. 2 cm biezās šķēlēs. Lielas šķēles būs tikai 2-3, bet droši sagriez visu un sadali pa ziediem - tas nemainīs gala rezultāta garšu.

Vienā bļodā sakuļ olu. Otrā bļodā ieber rīvmaizi, pievieno miltus, 1/3 siera, garšvielas pēc savas gaumes un samaisa.

 

3. Ziedkāpostu iemērc vispirms olā, tad rīvmaizē un apvārta no abām pusēm. Pārliek uz cepešpannas un cep 15 min.  Tad uzliek tomātu mērci, pārkaisa ar sieru un cep vēl 10 min, līdz siers ir izkusis.

 

4. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar