Manas attiecības ar ziedkāpostu izjuka vēl dziļā bērnībā tā arī nesākoties. Tajā laikā daudzi produkti neizgāja stingro kontroli līdz manam šķīvim. Ziedkāpostu es izbrāķēju dēļ graudiņiem - man nebija skaidra konsistence. Tā tas turpinājās līdz nu jau apzinātam vecumam, kad mani pieķēra. Es gan kā varēju taisnojos un aizbildinājos ar manām attiecībām ar ziedkāpsotu. Bet tad es atcerējos, ka ilgus gadus domāju, ka nēedu arī brokoļus.
Kāpēc es to stāstu? Ja sadalīsi ziedkāpostu mazākos ziedos un pagatvosi pēc šīs receptes, tad to ēdīs pat tie, kas domā ka neēd. Tas tiešām ir garšīgi! Un ja tos vēl var pamērcēt kādā mērcē kā nagetus.... Žēl, ka tik ātri beidzās. Esmu gatavs ēst ziedkāpostus vēl.
Sastāvdaļas (4 porc.):
1 ziedkāposts
150g siera maisījums picai DŽIUGAS
150g tomātu mērce
100g rīvmaize
50g milti
2 olas
kaltētas garšvielas
Pagatavošana (30 min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 grādiem.
2. Ziedkāpostu sagriež apm. 2 cm biezās šķēlēs. Lielas šķēles būs tikai 2-3, bet droši sagriez visu un sadali pa ziediem - tas nemainīs gala rezultāta garšu.
Vienā bļodā sakuļ olu. Otrā bļodā ieber rīvmaizi, pievieno miltus, 1/3 siera, garšvielas pēc savas gaumes un samaisa.
3. Ziedkāpostu iemērc vispirms olā, tad rīvmaizē un apvārta no abām pusēm. Pārliek uz cepešpannas un cep 15 min. Tad uzliek tomātu mērci, pārkaisa ar sieru un cep vēl 10 min, līdz siers ir izkusis.
4. Pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar