Tiku šodien pie nocenotiem spārniņiem - pa 1,5kg samaksāju 2 euro. Tātad, laiks rubrikai #grūtolaikureceptes.
Man ļoti patīk ar rokām ēdamas lietas. Var pacūkoties no sirds.
Recepte tapa priekš manas jaunās grāmatas Piparēdiens - saņēmu daudz lūgumu padalīties ar to.
Sastāvdaļas:
1 kg vistu spāniņi
½ liela citrona🍋
5 lauru lapas
1 ēd.k. olīveļļa
1 tējk. melnie pipari
sāls
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Spārniņus sagriež trijās daļās.
2. Cepamtraukā kārto vistas spārniņus. Pievieno olīveļļu, svaigi maltus melnos piparus, sāli. No citrona izspiež sulu, nogriež miziņu – kādus 4-5 gabalus. Sulu, miziņas un lauru lapas pievieno spārniņiem, samaisa.
Cep cepeškrāsnī apm. 25 min, ik pa brīdim apgriežot.
PADOMS. Es šoreiz pievienoju Timutas piparus. Un ja pacepsi ilgāk, spārniņi būs melnāki un tādi forši lipīgi. Pamēģini!