Brokastu tarte ar sparģeļiem, bekonu un zosu olām

Sastāvdaļas (4-6 porc.):

 

300g kārtainā bezrauga mīkla

100g bekons

200g sparģeļi

3 zosu olas

2 tējk. Dižonas sinepes

zaļie loki

melnie pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1.  Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem (ar konvekciju)/200 grādiem (bez konvekcijas).

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Ieklāj kārtaino mīklu.  Ar asu naža galu novelk strīpu gar malām, atkāpjoties 1,5 cm.

Sagatvo sparģeļus. Ja tie ir jauni (maziņi un tievi), tad var tikai noskalot. Ja sparģeļi ir vecāki, tad tiem nogriež galus un ar dārzeņu mizojamo notīra augšējo biezo kārtu (gluži kā tīra burkānus), neaiztiekot ziedus. Lielākos sparģeļus sagriež gareniski uz pusēm.

 

2. Kārtaino mīklu iesmērē ar sinepēm (atstājot iegriezto malu brīvu). Vienmērīgi pa visu pīrāgu izklāj bekona šķēlēs. Uz bekona šķēlēm kārto sparģeļus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem un cep 15 min.

 

3. Pīrāgu izņem no cepeškrāsns un uzmanīgi iesit olas. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un cep vēl 10 min. vai līdz olas ir tādas konsistences, kā jums garšo.

 

4. Pīrāgu pasniedz uzreiz, vēl siltu.

Recepte tapusi sadarbībā ar