Sen jau gribējo pagatavot ko līdzīgu. Saprģeļus var mūsu veikalos iegādāties cauru gadu. Bet īpaši maigi un garšīgi tie ir tieši pavasarī, kad tirgū parādās pirmie zaļumi. Tad sparģeļi ir vērtīgāki, jo tikko izdīguši. Es Imantas tirgū atradu arī zosu olas - kāpēc gan nepagatavot brokastīs kaut-ko svinīgāku? Tāpēc dodies uz Imantas tirgu, meklē jaunos zaļumus, zosu un pīļu olas un pagatavo šo tarti jau šajās brīvdienās. Labu apetīti!
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
300g kārtainā bezrauga mīkla
100g bekons
200g sparģeļi
3 zosu olas
2 tējk. Dižonas sinepes
zaļie loki
melnie pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem (ar konvekciju)/200 grādiem (bez konvekcijas).
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Ieklāj kārtaino mīklu. Ar asu naža galu novelk strīpu gar malām, atkāpjoties 1,5 cm.
Sagatvo sparģeļus. Ja tie ir jauni (maziņi un tievi), tad var tikai noskalot. Ja sparģeļi ir vecāki, tad tiem nogriež galus un ar dārzeņu mizojamo notīra augšējo biezo kārtu (gluži kā tīra burkānus), neaiztiekot ziedus. Lielākos sparģeļus sagriež gareniski uz pusēm.
2. Kārtaino mīklu iesmērē ar sinepēm (atstājot iegriezto malu brīvu). Vienmērīgi pa visu pīrāgu izklāj bekona šķēlēs. Uz bekona šķēlēm kārto sparģeļus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem un cep 15 min.
3. Pīrāgu izņem no cepeškrāsns un uzmanīgi iesit olas. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un cep vēl 10 min. vai līdz olas ir tādas konsistences, kā jums garšo.
4. Pīrāgu pasniedz uzreiz, vēl siltu.
Recepte tapusi sadarbībā ar