Sautēts trusis ar pupiņām

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

1 trusis

1l vistas vai dāzeņu buljons

500g pupiņas

2 burkāni

1 sīpols

400g konservēti tomāti

3 lauru lapas

3-4 smaržīgo piparu graudiņi

eļļa cepšanai

sāls

Pagatavošana:

 

1.  Pupiņas iemērc uz 4 stundām vai uz nakti. Trusi sadala mažākos gabalos. Burkānus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.

 

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Pievieno trusi un apcep to no visām pusēm. Tad pievieno dārzeņus un cep visu kopā vēl 5-7 min. Pievieno pupiņas, pielej buljonu, apsedz ar vāku un vāra apm. 1 st. Pievieno konservētus tomātus, lauru lapas, smaržīgos piparus, pēc garšas sāli un sautē vēl minūtes 20.

 

3. Pārkaisa ar zaļumiem un uzreiz pasniedz. Klāt var pasniegt svaigi maizi.

Recepte tapusi sadarbībā ar