Truša gaļa šobrīd ir trendā. Visi runā par sarkanās gaļas kaitīgumu, bet trusis kā reiz ir vislojālākā gaļa mūsu organismam. Tā pati gaļa, tikai diētiska.
Truša receptes, parasti, ir ilgspēlējošas, bet šī ir ļoti vienkārša un prasa nedaudz laika un iemaņas.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1 trusis
1l vistas vai dāzeņu buljons
500g pupiņas
2 burkāni
1 sīpols
400g konservēti tomāti
3 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
eļļa cepšanai
sāls
Pagatavošana:
1. Pupiņas iemērc uz 4 stundām vai uz nakti. Trusi sadala mažākos gabalos. Burkānus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Pievieno trusi un apcep to no visām pusēm. Tad pievieno dārzeņus un cep visu kopā vēl 5-7 min. Pievieno pupiņas, pielej buljonu, apsedz ar vāku un vāra apm. 1 st. Pievieno konservētus tomātus, lauru lapas, smaržīgos piparus, pēc garšas sāli un sautē vēl minūtes 20.
3. Pārkaisa ar zaļumiem un uzreiz pasniedz. Klāt var pasniegt svaigi maizi.
Recepte tapusi sadarbībā ar