Māmiņdienas braunijs ar ķiršiem

Sastāvdaļas (forma - 20x30cm):

 

200g tumšā šokolāde

125g milti

125g paniņas vai kefīrs

100g sviests

125g brūnais cukurs

55g cukurs

125g saldēti vai svaigi ķirši

60ml augu eļļa

2 olas

20g kakao pulveris

1/2 ēd.k. cepamais pulveris

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Formā ieklāj cepamo papīru.

 

2. Sviestu, eļļu, kakao pulveri un šokolādi ieliek bļodā un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.

 

3. Olām pievieno balto cukuru un uzputo, līdz masa kļūst gaiša. Tad šai masai pievieno cukurniedru cukuru, miltus, cepamo pulveri, paniņas vai kefīru, izkausēto šokolādi un visu kārtīgi samaisa, līdz mīkla ir viendabīga. Pēdējos mīklā iecilā ķiršus.

 

4. Mīklu pārlej sagatavotā formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 1st. un 20 min. Brauniju pilnībā atdzesē, sagriež porcijas gabalos un var pasniegt.