Daudzas mammas nepaliks vienaldzīgas ))) Un tikai topošās mammas arī. Es zinu , ka daudzi vīriešu dzimtas pārstāvi arī nevar mierīgi paiet garām braunijam. Šī ir pavisam universāla recepte - ja nav paniņas, tās mierīgi var aizvietot ar kefīru vai jogurtu, Eļļas vietā var izmantot kokosa eļļu. Ogas arī var izmantot gan svaigas, gan saldētas.
Bet es visām māmiņām vēlos novēlēt izturību - audzināt bērnus ir grūts darbs, bez brīvdienām, svētku dienām, atvaļinājumiem. Kā minimums 19 gadus no vietas (jo grūtniecības periods arī jāizdzīvo).
Sastāvdaļas (forma - 20x30cm):
200g tumšā šokolāde
125g milti
125g paniņas vai kefīrs
100g sviests
125g brūnais cukurs
55g cukurs
125g saldēti vai svaigi ķirši
60ml augu eļļa
2 olas
20g kakao pulveris
1/2 ēd.k. cepamais pulveris
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Formā ieklāj cepamo papīru.
2. Sviestu, eļļu, kakao pulveri un šokolādi ieliek bļodā un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
3. Olām pievieno balto cukuru un uzputo, līdz masa kļūst gaiša. Tad šai masai pievieno cukurniedru cukuru, miltus, cepamo pulveri, paniņas vai kefīru, izkausēto šokolādi un visu kārtīgi samaisa, līdz mīkla ir viendabīga. Pēdējos mīklā iecilā ķiršus.
4. Mīklu pārlej sagatavotā formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 1st. un 20 min. Brauniju pilnībā atdzesē, sagriež porcijas gabalos un var pasniegt.