Kartupeļu pankūkas ar mājas desu, pīļu olām un majonēzi no pīļu olām

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

600g kartupeļi

200g kūpināta mājas desa

1 sīpols

4 pīļu olas

zaļumi

sāls, pipari

 

Majonēzei:

2  pīļu olu dzeltenumi

1 ēd.k. citrona sula

125ml augu eļļa

1 tējk. sinepes

1 tējk. Vorčeseteras mērce

sāls

Pagatavošana:

 

1.  Kartupeļus nomzio, sarīvē uz dārzeņu rīves. Desu sagriež strēmelēs. Sīpolu sagriež smalkāk. Pannu uzkarsē un apcep tajā sīpolus un desu. Pievieno to kartupeļiem. Visu samaisa, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu. Cep pankūkas liekot pa 2 ēd.k. uz pankūku. Pankūkas izlīdzina ar karoti un mazliet piespiež. Cep 2-3 min. līdz parādās garoziņa, apgriež uz otru pusi un cep tikpat no otras puses.  Cepešpannu izklāj ar  cepamo papīru un pārliek pankūkas. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 140 grādos.

 

3. Karstā pannā uzcep 4 olas.

Pagatavo majonēzi. Miksera bļodā  liek olu dzeltenumus, sinepes un citrona sulu. Visu uzputo apm. 1 min. Tad pamazām lej klāt eļļu, turpinot putot. Kad masa sabiezē, pievieno Vorčesteras mērci, pēc garšas sāli un uzputo vēlreiz apm. 30 sek.

 

4. Uz šķīvjiem kārto pankūkas un ceptas olas. Pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar majonēzi.

 

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar