Pāris dienas atpakaļ biju Imantas tirgū un tiku pie garšīgiem labumiem - īstās mājas desas, pīļu olām un svaigiem zaļumiem. Protams, to visu uzreiz sagribējās pagatavot un apēst. Es pirmo reizi mūžā taisīju majonēzi ar pīļu olām. Man ir klusas aizdomas, ka arī cepu pīļu olas pirmo reizi. Nezinu vai jutu garšā starpību, bet WOW efekts bija pārliecinošs. Vispār jau izlasot pilnu receptes nosakumu uzreiz sajūties kā restorānā.
Sastāvdaļas (4 porc.):
600g kartupeļi
200g kūpināta mājas desa
1 sīpols
4 pīļu olas
zaļumi
sāls, pipari
Majonēzei:
2 pīļu olu dzeltenumi
1 ēd.k. citrona sula
125ml augu eļļa
1 tējk. sinepes
1 tējk. Vorčeseteras mērce
sāls
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomzio, sarīvē uz dārzeņu rīves. Desu sagriež strēmelēs. Sīpolu sagriež smalkāk. Pannu uzkarsē un apcep tajā sīpolus un desu. Pievieno to kartupeļiem. Visu samaisa, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
2. Pannā uzkarsē eļļu. Cep pankūkas liekot pa 2 ēd.k. uz pankūku. Pankūkas izlīdzina ar karoti un mazliet piespiež. Cep 2-3 min. līdz parādās garoziņa, apgriež uz otru pusi un cep tikpat no otras puses. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un pārliek pankūkas. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 140 grādos.
3. Karstā pannā uzcep 4 olas.
Pagatavo majonēzi. Miksera bļodā liek olu dzeltenumus, sinepes un citrona sulu. Visu uzputo apm. 1 min. Tad pamazām lej klāt eļļu, turpinot putot. Kad masa sabiezē, pievieno Vorčesteras mērci, pēc garšas sāli un uzputo vēlreiz apm. 30 sek.
4. Uz šķīvjiem kārto pankūkas un ceptas olas. Pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar majonēzi.
Recepte tapusi sadarbībā ar