Itāļi vislabāk zina, ko ātri un garšīgi apēst. Un es varu teikt ka tā ir pica - tik laba kā Itālijā! (šis jārunā Roberto balsī). Un vispār, vasara man cieši asociējās ar mozzarellu – salātos, svaigā veidā ar tomātiem un baziliku, ar pesto, ar pastu. Es zinu 1000 un 1 veidu, kā garšīgi apēst mozzarellu tikpat labi kā Itālijā. Un ar tiem es padalīšos.
Formagia mozzarellu var izmantot gan jau sarīvētu, gan klasisko, tik ierasto bumbu veidolā. Garšu tas nemainīs un garšīgi stiepsies gan vienā, gan otrā variantā. Es šoreiz par pamatu paņēmu frī kartupeļus, nevis mīklu.
Sastāvdaļas:
400g frī kartupeļi
150g rīvēts Formagia mozzarella siers (var izmantot arī klasisko mozzarella bumbiņu)
50g salami desa
Halapenjo pipari
Pagatavošana:
1. Frī kartpeļus kārto uz paplātes. Pievieno pusi siera un apmaisa. Pa virsu kārto desas šķēles, pārkaisa ar atlikušo sieru un izdekorē ar Halapenjo pipariem.
2. Cep zem grila apm. 10 min.
3. Pasniedz uzreiz. Klāt var pasniegt mērci, ar kuru pārliet kartupeļus.