Šis ēdiens ietver ļoti maz sastāvdaļas un gandrīz nav nekādas piepūles. Patiesībā, mērces gatavojas tikpat īlgi, cik vārās spageti. Kamēr vārās ūdens spageti, tikmēr var sagriezt visas sastāvdaļas. Visu var darīt vienlaicīgi.
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
170g spageti
75g salami
100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
4 ķiploka daiviņas
½ tējk. čili pārslas
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Spageti novāra atbilstoši isntrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.
2. Pa to laiku sagriež plānās sķēlēs ķiplokus. Salami sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu, apcep tajā ķiplokus un desu. Cep 3-5 min, līdz ķiploki ir caurspīdīgi, bet desa kraukšķīga. Samazina uguni līdz minimumam, lai turētu siltu kamēr vārās spageti.
3. Spageti pievieno desai, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus, pievieno mazliet ūdeni (kurā vārījās spageti), 2/3 siera un čili pārslas.
4. Pastu kārto porcijas šķīvjos, pārkaisa ar atlikušo sieru, izdekorē ar zaļumiem.
PADOMS. Čili pārslu vietā var pievienot citus pikantus piparus vai arī kādu pikantu mērci.
Recepte tapusi sadarbībā ar