Pikanta pasta ar salami desu

Sastāvdaļas (2-3 porc.):

 

170g spageti

75g salami

100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

4 ķiploka daiviņas

½ tējk. čili pārslas

olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Spageti novāra atbilstoši isntrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.

 

2. Pa to laiku sagriež plānās sķēlēs ķiplokus. Salami sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu, apcep tajā ķiplokus un desu. Cep 3-5 min, līdz ķiploki ir caurspīdīgi, bet desa kraukšķīga. Samazina uguni līdz minimumam, lai turētu siltu kamēr vārās spageti.

 

3. Spageti pievieno desai, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus, pievieno mazliet ūdeni (kurā vārījās spageti), 2/3 siera un čili pārslas.

 

4. Pastu kārto porcijas šķīvjos, pārkaisa ar atlikušo sieru, izdekorē ar zaļumiem.  

Recepte tapusi sadarbībā ar