Veikalos ir daudz produktu, kuriem viegli paiet garām, jo īsti nav zināms kā tos ēst. Piem. Riccota. Daudzi ir dzirdējuši, bet ēduši nav. Visbiežāk Latvijā var redzēt tortellini pildītus ar rikotu. Bet par to, kā ta ir kolosāla desertu sastāvdaļa, to var smērēt uz maizes vai ēst svaigā veidā nemaz nezin.
Formagia Ricotta ir ļoti maiga krēmīga, mazliet sāļa garša. Es šoreiz izmantoju to kā neatņemamu pankūku sastāvdaļu un to pat nevajag termiski apstrādāt.
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
250 g Formagia ricotta
4 olas
250g kokosa piens
30g kokosa milti
1 ēd.k. kartupeļu ciete
200g svaigas zemenes
3-4 ēd.k. karameļu vai kļavu sīrups
Pagatavošana:
1. Miksera bļodā iesit olas. Pievieno kokosa pienu, kokosa miltus, kartupeļu cieti, pa šķipsniņai sāls un cukura un visu uzputo, līdz masa ir viendabīga. Uzkarsē pannu un uzcep 6 pankūkas.
2. Rikotai pievieno karameļu vai kļavu sīrupu un kārtīgi samaisa. Zemenes nomazgā, sagriež mazākos gabaliņos.
3. Uz šķīvja liek pankūku, apsmērē to ar rikotu un pa virsu kārto zemenes.
Var izdekorēt ar piparmētru lapiņām.
Padoms. Ja vēlies sajusties tikpat labi ka Itālijā, šīs pankūkas var būt gan lielisks deserts, gan brokastis, gan smalkas vakariņas ar mokteiļa glāzi.