Mans mīļākais ēdiens kopš bērnības ir vista. Nē, nu vēl, protams, makaroni un pankūkas, bet vista arī ir šajā sarakstā. Un īpaši man garšo krāsnī cepta, ar kartupeļiem un burkāniem. Mamma arī stāsta, ka viņas bērnības ēdiens esot bijis cepta vista ar ceptiem kartupeļiem. Laikam jau vista ir ļoti universāls bērnības ēdiens - tas garšo visiem bērniem, pieaugušajiem un to viegli gatavot.
Tāpēc, šodien vēl viena variācija, mazliet pikantāka. Labu apetīti!
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
8 vistu šķiņķīši
700g kartupeļi
10 asie marinētie pipari
100ml marināde no asiem pipariem
5-6 veselas ķiploka daiviņas
2 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kartupeļus nomazgā vai nomizo un sagriež šķēlēs.
2. Vistu apcep pannā apm. 10 min, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Kartupeļus, asos piparus un ķiplokus liek karstumizturīgā formā, pievieno olīveļļu, sāli, piparus un apmaisa. Pa virsu kārto vistu, pārlej ar marinādi no asiem pipariem un liek cepties cepeškrāsnī līdz kartupeļi ir gatavi, apm. 45 min.
3. Pasniedz uzreiz.
PADOMS. Šķiņķīšus var aizvietot gan ar spārniņiem, gan ar stilbiņiem. Un ļoti labi sezonā šeit iederās jaunie mazie kartupelīši.