Kartupeļu salāti ar olām un pesto mērci

Sastāvdaļas:

 

700g vārīti kartupeļi

6 vārītas olas

sauja valrieksti

1/2 citrons

baziliks

1 ķiploka daiviņa

olīveļļa

100g cietais siers DŽIUGAS

sāls

Pagatavošana:

 

1.  Gatavo pesto. Blenderī liek baziliku, riekstus, sieru (atstāj mazliet dekoram), ķiploku, pievieno svaigi spiestu citrona sulu, sāli un piparus, olīveļļu un sablendē. Olīveļļu pievieno procesā - tik daudz, cik nepieciešams, lai veidojas viendabīga masa.

 

2. Kartupeļus un olas sagriež daiviņās. Var vienkārši ar rokām sadalīt mazākos gabalos. Kartupeļus liek bļodā, pievieno 3/4 no pesto un apmaisa. Pievieno olas un pārlej ar atlikušo pesto.

 

3. Pa virsu pārkaisa ar riekstiem, svaigām bazilika lapiņām (man bija beigušās) un sieru. Pasniedz uzreiz gan kā salātus, gan kā piedevu gaļai.

Recepte tapusi sadarbībā ar