Valrieksti ir lieliksks Omega-3 un antioksidantu avots. Tieši tāpēc šoreiz es izvelējos priekš pesto tieši valriekstus. Mums priekšā ir ļoti sarežģīts mēnesis priekš organisma - tas ir pēdējais ziemas mēnesis, kuru mēs pavadam bez saules, bez svaigiem zaļumiem un vitamīniem. Tāpēc cenšamies stiprināt imunitāti un rūpēties paši par sevi. Izturību un veselību!
Sastāvdaļas:
700g vārīti kartupeļi
6 vārītas olas
sauja valrieksti
1/2 citrons
baziliks
1 ķiploka daiviņa
olīveļļa
100g cietais siers DŽIUGAS
sāls
Pagatavošana:
1. Gatavo pesto. Blenderī liek baziliku, riekstus, sieru (atstāj mazliet dekoram), ķiploku, pievieno svaigi spiestu citrona sulu, sāli un piparus, olīveļļu un sablendē. Olīveļļu pievieno procesā - tik daudz, cik nepieciešams, lai veidojas viendabīga masa.
2. Kartupeļus un olas sagriež daiviņās. Var vienkārši ar rokām sadalīt mazākos gabalos. Kartupeļus liek bļodā, pievieno 3/4 no pesto un apmaisa. Pievieno olas un pārlej ar atlikušo pesto.
3. Pa virsu pārkaisa ar riekstiem, svaigām bazilika lapiņām (man bija beigušās) un sieru. Pasniedz uzreiz gan kā salātus, gan kā piedevu gaļai.
Recepte tapusi sadarbībā ar