Ir tādas receptes, kur pat nezini kā aprkastīt. Visiem garšo vienkārši garšīgi paēst. Nu ko te var piebilst? Bērni noteikti novērtēs bumbiņas ar makaroniem. Pieaugušajiem garšos vēl kaut-kā. Romantiskās vakariņās pasniegtas tās labi garšos ar svaigu bageti un vīna glāzi. Nu katrs varēs pielāgot savai gaumei. Un noskaņojumam ;)
Sastāvdaļas (12 gb.) :
400g malta vistas fileja
400g sasmalcināti konservēti tomāti
1 ola
50g rīvmaize + apvārtīšanai
50g rīvēts siers DŽIUGAS
1 sīpols
1-2 ķiploka daiviņas
kaltēts baziliks
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Maltai gaļai pievieno sieru, rīvmaizi, olu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Ar mitrām rokām izveido 12 bumbas, kuras apvārta rīvmaizē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep bumbiņas līdz tās ir zeltainas.
2. Citā pannā apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus, baziliku, pēc garšas sāli un uzkarsē. Šajā mērcē eivieto apceptas gaļas bumbiņas un sautē līdz bumbiņas ir agtavas, apm. 20 min.
3. Pasniedz uzreiz ar pastu, rīsiem vai vienkārši ar svaigu maizi.
Recepte tapusi sadarbībā ar