Vistas bumbiņas tomātu mērcē

Sastāvdaļas (12 gb.) :

 

400g malta vistas fileja

400g sasmalcināti konservēti tomāti

1 ola

50g rīvmaize + apvārtīšanai

50g rīvēts siers DŽIUGAS

1 sīpols

1-2 ķiploka daiviņas

kaltēts baziliks

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1.  Maltai gaļai pievieno sieru, rīvmaizi, olu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Ar mitrām rokām izveido 12 bumbas, kuras apvārta rīvmaizē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep bumbiņas līdz tās ir zeltainas.

 

2. Citā pannā apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus, baziliku, pēc garšas sāli un uzkarsē. Šajā mērcē eivieto apceptas gaļas bumbiņas un sautē līdz bumbiņas ir agtavas, apm. 20 min.

 

3. Pasniedz uzreiz ar pastu, rīsiem  vai vienkārši ar svaigu maizi.

Recepte tapusi sadarbībā ar