1960. gada 30. septembrī ABC kanālā iznāca pirmā Flinstounu sērija. Šo dienu uzskata par Flinstounu dzimšanas dienu. Viņiem droši, ka katram sava diena ir un tad kā Anglijas karalienei - vēl viena diena gadā, kad atzīmē dzimšanas dienu visi. Es nolēmu pagatavot kaut-ko, ko varētu ēst Flinstouni savā dzimšanas dienā. Multenēs bieži var redzēt Vilmu vāram kaut-ko katlā un man likās, ka es vēl kaulus. kaut-kur redzēju. Matos kādam bija iesprausts? Un es iedomājos par kādu lidojošo dinozauru. Veikalos nekādu dinozauru neatradu, bet Imantas turgū atradu vistazauru. Jā tādi tur pārdodās un olas arī var atrast, ja nu kas.
Sastāvdaļas:
1 vista (apm. 2kg)
100g sviests
3 ķiploka daiviņas
zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana (75 min.):
1. Sviestu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli un sakapātiem zaļumiem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Vistu no visām pusēm viegli ierīvē ar pipariem. Tad, pabāžot pirkstus zem ādas, uzmanīgi ādu atdala no vistas - gar muguru un filejas daļu. Zem ādas pabāž sviesta pikucīšus - gan muguras daļā, gan priekšā. Vistu liek cepamā formā ar muguru uz leju un cep cepeškrāsnī līdz vista ir gatava. Manā krāsnī tas aizņēma 1st. un 15 min. Man ir Electrolux cepeškrāsns un izvēloties režīmu "vista" es uzreiz varu ievadīt svaru un krāsns pati aprēķina cik ilgi jācep.
Ik pa brīdim cepšanas laikā vistu aplej ar taukiem, kas satek cepamā formā.
3. Vistu pasniedz uzreiz.
Recepte tapusi sadarbībā ar