Šī desiņ' mērce ir mana bērnības garša. Šo recepti es iekļāvu arī savā pirmajā recepšu grāmatā Piparēdiens. Ik pa laikam es to gatavoju un šoreiz pievienoju Bonduelle pupiņas. Kāpēc tieši šīs, Vapeur sērijas - tās ir tvaicētas pupiņas, tātad procesā tiek saglabāts vairāk vitamīnu un uzturvielu.
Sastāvdaļas (4 porc.) :
4 rupjmaizes šķēles
300g desiņas
1 bundža tvaicētas Vapeur pupiņas
200g tomātu mērce
2 nelieli sīpoli
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min):
1. Sīpolus sagriež pusgredzenos. Desiņas sagriež ripiņās.
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno desiņas un cep līdz desiņas apbrūninās. Tad pievieno tomātu mērci, pupiņas, apmaisa un sautē minūtes 5. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Desiņu un pupiņu mērci pasniedz uz rupjmaizes šķēles.
Recepte tapusi sadarbībā ar