Es zinu, dažam labam būs atkal ko teikt, bet man patīk šādi eksperimenti. Pirmajā brīdī, kas pagaršoju, es īsti nevarēju sapsrast garšo man vai nē. Bet tad sapratu, ka garšo. Šie ir ļoti drūpoši cepumi, kā labi smilšu cepumi. Čipši un šokolāde kopā ar sāls graudiņiem - ļoti labi sader kopā. Pamēģini!
Sastāvdaļas (20 gb.):
160g milti
125g čipši
85g mīksts sviests
75g brūnais cukurs
55g cukurs
70g tumšā šokolāde
70g piena šokolāde
1 ola
1/2 tējk. cepmaias pulveris
1/3 tējk. sāls
Pagatavošana (30min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Čipšus pārliek maisiņā, aizver ciet un ar gaļas āmurīti vai mīklas rulli izdauza. Šokolādi ar nazi sagriež pēc iespējas smalkāk.
2. Sviestu uzputo ar abiem cukuriem. Tad pievieno olu, vaniļas cukuru un uzputo vēlreiz.
Miltus sajauc ar sāli, pievieno olu-sviesta maisai. Pievieno arī šokolādi un pusi no čipšiem. Samaisa.
3. Atlikušos čipšus pārber bļodiņā vai uz šķīvja. No mīklas veido bumbas mazliet lielākas par valriekstu, apvārta čipšos un kārto uz cepešpannas mazliet pieplacinot. Cep cepeškrāsnī 15-16 min.
4. Cepumus atdzesē. Glabā aizvērtā traukā.