Cepumi ar šokolādi un čipšiem

Sastāvdaļas (20 gb.):

 

160g milti

125g čipši

85g mīksts sviests

75g brūnais cukurs

55g cukurs

70g tumšā šokolāde

70g piena šokolāde

1 ola

1/2 tējk. cepmaias pulveris

1/3 tējk. sāls

Pagatavošana (30min.):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Čipšus pārliek maisiņā, aizver ciet un ar gaļas āmurīti vai mīklas rulli izdauza. Šokolādi ar nazi sagriež pēc iespējas smalkāk.

 

2. Sviestu uzputo ar abiem cukuriem. Tad pievieno olu, vaniļas cukuru un uzputo vēlreiz.

Miltus sajauc ar sāli, pievieno olu-sviesta maisai. Pievieno arī šokolādi un pusi no čipšiem. Samaisa.

 

3. Atlikušos čipšus pārber bļodiņā vai uz šķīvja. No mīklas veido bumbas mazliet lielākas par valriekstu, apvārta čipšos un kārto uz cepešpannas mazliet pieplacinot. Cep cepeškrāsnī 15-16 min.

 

4. Cepumus atdzesē. Glabā aizvērtā traukā.