Čili ar ziedkāpostiem un kakao

Sastāvdaļas (6 porc.) :

 

500g ziedkāposts

800g konservēti tomāti

400g konservētas pupiņas

1 sarkana paprika

2 vidēji burkāni

1 sīpols

1 ēd.k. kakao pulveris bez cukura

čili pipars

1 lauru lapa

3 smaržīgo piparu graudiņi

sāls

Pagatavošana (45 min):

 

1. Burkānus un papriku nomizo/iztīra un sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež pēc iespējas smakāk. Ziedkāpostu sadala peč iespējas mazākos ziediņos. Čili piparu sagriež smalkāk - ja bail, ka būs pārāk ass, sēkliņas izņem.

 

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un apcep tajā sīpolu un burkānus. Ja vēlies pievienot gaļu, tad gaļu pievieno tagad un arī to apcep. Tad pievieno papriku, cep vēl 3-4 min. Pievieno ziedkāpostus, lauru lapu, piparus. Pievieno ūdeni - ūdenim jābūt tik daudz, lai tikko noklāj saturu. Apsedz ar vāku un sautē līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 20 min.

 

3. Tad pievieno pēc garšas sāli, konservētus tomātus, kakao pulveri, čili un konservētas pupiņas. Apmaisa. Sautē vēl minūtes 10.

 

4. Pasniedz karstu ar krējumu. Pēc savas gaumes var pievienot zaļumus.

Recepte tapusi sadarbībā ar