Es neslēpšu to, ka esmu gaļēdājs un pievienoju beigās gaļu. Bet pašā sākumā tas bija domāts veģetārs čili. Man izdevās tirgū nopirkt pa labu cenu vietējo papriku, pēdējos ziedkāpostus pa 1euro/kg. Neslēpšu arī to, ka uz akciju bieži pērku konservus vai sausās lēcas/pupiņas, kuras var ilgāk uzglabāt. Arī gaļai ļoti bieži tirgū ir laba cena un šad-tad nopērku vairāk un daļu sasaldēju.
Parasti gan idejas man rodas, kad ieraugu atlaidi vai akciju - domāju, ka tā ir daudziem. Un īpaši jau šajos laikos. Tāpēc kārtējā #grūtolaikurecepte - viena porcija man izmaksāja 0,47 Euro. Ja esi gaļēdājs, tad pievienojot liellopu gaļu viena porcija izmaksāja 0,69 Euro. Gaļu jau daudz nevajag - savi 300-400g būs pietiekami. Un pupiņas var izlaist.
Sastāvdaļas (6 porc.) :
500g ziedkāposts
800g konservēti tomāti
400g konservētas pupiņas
1 sarkana paprika
2 vidēji burkāni
1 sīpols
1 ēd.k. kakao pulveris bez cukura
čili pipars
1 lauru lapa
3 smaržīgo piparu graudiņi
sāls
Pagatavošana (45 min):
1. Burkānus un papriku nomizo/iztīra un sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež pēc iespējas smakāk. Ziedkāpostu sadala peč iespējas mazākos ziediņos. Čili piparu sagriež smalkāk - ja bail, ka būs pārāk ass, sēkliņas izņem.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un apcep tajā sīpolu un burkānus. Ja vēlies pievienot gaļu, tad gaļu pievieno tagad un arī to apcep. Tad pievieno papriku, cep vēl 3-4 min. Pievieno ziedkāpostus, lauru lapu, piparus. Pievieno ūdeni - ūdenim jābūt tik daudz, lai tikko noklāj saturu. Apsedz ar vāku un sautē līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 20 min.
3. Tad pievieno pēc garšas sāli, konservētus tomātus, kakao pulveri, čili un konservētas pupiņas. Apmaisa. Sautē vēl minūtes 10.
4. Pasniedz karstu ar krējumu. Pēc savas gaumes var pievienot zaļumus.
Recepte tapusi sadarbībā ar