Lielā hotdogu pica

Sastāvdaļas (12 gb.):

 

500g picas mīkla
200g cīsiņi
200g rīvēts labi kūstošs siers
200g tomātu mērce
150g kukurūza
marinēti halapenjo
puravi vai loki

Pagatavošana (25min.):

 

1. Picas mīklu šobrīd var nopirkt nu jau vairākos veikalos - tā nāk jau ar cepamo papīru un atliek tikai izritināt uz pannas. Tātad, šo mīklu izklāj uz cepešpannas. Apsmērē ar tomātu mērci - piefiksē, tomātu mērci!, nevis kečupu. Un nevajag ņemt tās omīšu mērces, kuras stāv acu līmenī - tajās ir daudz cukura un tās gatavo no tomātu pastas. Pieliecies zemāk vai pacel acis augstāk, jo tieši tur slēpjās dārgumi - no normāliem tomātiem gatavotās mērces, parasti domātas makaroniem. Pasatas (ne pasta!) arī der. Tad pārkaisi ar sieru, pa virsu kārto sagrieztus ripiņās cīsiņus, kukurūzu un šauj krāsnī iekšā - 200-220 grādos apm. 15 min. Man ir picas režīms krāsnī - 200 grādos tas karsē no apakšas un pūš gaisu no augšas.

 

2. Picu pa virsu izdekorē ar halapenjo un puravu gredzeniem, sagriež porcijas gabalos un pasniedz.