Kēkss ar āboliem un plūmēm

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

180g milti

150g cukurs

100g sviests

2 olas

1/2 tējk. kanēlis

1/2 tējk. kardamons

1/2 tējk. vaniļas cukurs

1 tējk. cepamais pulveris

1 ābols

4-5 plūmes

Pagatavošana (55min.):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Ābolu un plūmes nomazgā. Ābolu nomizo, sagriež uz pusēm, izgriež serdi un pašu ābolu sagriež plānās šķēlēs. Plūmes sagriež uz pusēm, izņem kauliņus un sagriež šķēlēs.

 

2.  Olas uzputo ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno vaniļas cukuru, kanēli un kardamonu. Tad to visu iejauc uzputotās olās. Mīklu pārlej formā, ar karoti vai lāpstiņu izlīdzina. Pa virsu kārto ābolu un plūmju šķēles un pārkaisa ar kādu tējkaroti cukura.

 

3. Cep cepeškrāsnī 40-45 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

 

4. Kēksu atdzesē, sagriež porcijas gabalos un pasniedz.